Vi välkomnar en ny expert till Endbright – Anna Olofsson Tarantino. Hon är socionom med steg 1 i KBT och har erfarenhet av att jobba med psykoterapi för barn och ungdomar, men även stöd till föräldrar i föräldrarollen. Som expert på Endbright kommer hon ge rådgivning inom barn och välmående. Vi har intervjuat henne så att ni kan lära känna henne bättre!

Varför valde du att bli en del av Endbright?

Skilsmässostatistiken visar att många äktenskap idag slutar i skilsmässa och det är därmed många barn som är med om att deras föräldrar bryter upp och går skilda vägar. Jag tycker att det är viktigt att det finns stöd till föräldrar och barn att få i många olika forum. Att lätt kunna få information och ställa frågor via en plattform som Endbright känns som ett bra komplement till det stöd som finns i våra kommuner och regioner. 

Vilka frågor brinner du för? 

Stöd till föräldrar för att de ska kunna hjälpa sig själva och sina barn igenom separationen på bästa sätt. 

Vad är dina bästa tips för någon som skiljer sig eller befinner sig i 
ett uppbrott? 

Det är väldigt individuellt och något som är ett viktigt råd för en familj kanske inte är detsamma för en annan. Men att skynda långsamt är viktigt. Och att förstå att känslorna som kommer med en separation kan vara många och skiftande och variera över tid.

Det kan vara klokt att som förälder informera sig lite om barns reaktioner i samband med en separation för att kunna fånga upp tankar och känslor hos sitt barn. Det är också bra att försöka prata väl om den andra föräldern oavsett hur ledsen, arg eller besviken man själv är.