Ge dina medarbetare stöd under skilsmässan

Med Endbrights helhetstjänster med rådgivning inom juridik, ekonomi, välmående, barn & vårdnad, föräldraskap och boende, kan du arbeta preventivt och hjälpa dina medarbetare med rätt verktyg i sin skilsmässa eller separation.

Du kan på så sätt förebygga mental ohälsa och stressproblem och minska risken för sjukskrivning bland dina medarbetare. Med Endbrights hjälp kan du skapa en socialt hållbar arbetsplats.

Det låter toppen, jag vill veta mer!


Tänker du som arbetsgivare så här?

”Skilsmässa är för privat!”

Skilsmässa räknas som den vanligaste allvarliga livskrisen och påverkar hela människan, även hennes arbetsliv. Personen kan drabbas av svår psykisk stress och oro för ekonomi, barn och livssituation, och risken för sjukskrivning ökar. En sjukskrivning kan kosta dig upp mot 100 000 kr per medarbetare, i form av produktivitetsförlust och rehabilitering.

>> Läs mer om varför skilsmässa påverkar dig som arbetsgivare.

”Vi har företagshälsovård som hanterar detta!”

Bra, då finns det ett skyddsnät för det psykiska välmåendet. Men en stor del av stressen i samband med skilsmässa eller separation handlar om den praktiska processen och allt det medför – juridiskt svåra frågor, hur man ska klara ekonomi, hitta nytt boende med mera. Kan man stötta med att hjälpa till med de praktiska frågorna underlättar det personens välmående och minskar även risken för psykisk ohälsa.

>> Läs mer om vilka tjänster Endbright erbjuder.

”Vår personal har inte bekymmer med skilsmässa!”

Troligtvis har de det, men kanske inte vill eller vågar prata om det. Varje år separerar eller skiljer sig ca 250 000 individer och 50% av alla äktenskap slutar i skilsmässa. Så chansen att någon i din personal genomgår detta är stor.

>> Läs mer om statistiken kring skilsmässa och separation.

Internationell utblick

En undersökning av UK-organisationen Positive Parenting Alliance i januari 2023 visar att 90% av de anställda upplever att en separation påverkade deras arbetsförmåga. Majoriteten kände sig mindre effektiva på jobbet och 40% behövde ta ledigt. Detta är inte förvånande med tanke på den emotionella såväl som praktisk stressen som uppstår under en skilsmässa eller separation.

En undersökning från Good Housekeeping i samarbete med SupportPay (USA) visade att skilsmässa inte bara påverkar den anställde, hela 70% av arbetsstyrkan påverkas av skilsmässa vid varje given tidpunkt. Dessutom förlorade anställda som genomgick en skilsmässa produktivitet i mer än ett år (81 %), ökad frånvaro (73 %) och en nedgång i hälsa och ekonomiskt välbefinnande (67 %). Harvard Business Review har uppskattat att skilsmässor kostar amerikanska företag så mycket som 150 miljarder dollar på årsbasis.

Flera företag i USA och UK, exempelvis Hearst, Nat West, Tesco och Asda, har aviserat att stöd i samband med skilsmässa och separation är en permanent del i deras HR-arbete och hållbarhetsagenda.

Det är enkelt för medarbetaren att utnyttja Endbright!

Med ett abonnemang på Endbright får samtliga medarbetare 15% rabatt på alla våra rådgivningstjänster.

Som partner ansluter ni er verksamhet med ett rullande 12-månaders abonnemang. Kostnaden beräknas utifrån antalet medarbetare. Prisindikation: För företag med 200-300 medarbetare är kostnaden ca 8 000 – 10 000 kr/år.

För att sänka tröskeln till rätt hjälp tar den enskilda medarbetaren själv kontakt med oss genom endbright.se, utan att meddela er som arbetsgivare. Ni får en rapport över hur många som utnyttjat erbjudandet i samband med att abonnemanget förnyas. I den personalguide ni får beskrivs hur den enskilda medarbetaren går till väga.

Vill du veta mer eller diskutera en skräddarsydd lösning för ditt företag? Ta kontakt med oss på kundtjanst@endbright.se!

JA, jag vill veta mer om Endbrights företagserbjudande!

Endbright i tävlingar

Vinnare Framtidens Entreprenör 2022
Arrangör Carnegie & Svenska Dagbladet

DI Digital

Finalist Female Founders 2022
Arrangör Di Digital

Endbright i media

SR Ekot
TV4
DI Weekend
GP
Breakit
Sydsvenskan
DI Digital
SVT
DI
SR
Femina
SvD
MåBra
Damernas Värld
P4
Expressen
Aftonbladet
BBC