Catharina Sjöstrand har över 20 års erfarenhet inom privatekonomi och har jobbat som rådgivare och kontorschef på en av Sveriges största banker.

Sedan ett år tillbaka driver hon Din Ekonomi PT som syftar till att inspirera människor till bättre ekonomisk hälsa. Läs vår intervju med Catharina!

Varför valde du att bli en del av Endbright?

Det känns jätteroligt att få vara en del av Endbright! Att separera kan vara hur jobbigt som helst med massor av jobbiga känslor och oro – jag har själv varit där.  Oro över sin ekonomi kan man alltid göra något åt även om det inte alltid känns så. Jag vill gärna hjälpa Endbrights användare att känna ekonomisk ro!

Berätta om ”DinEkonomiPT” – vad innebär det att ha en ekonomi PT? 

Precis som att gå till en PT – personlig tränare – för att förbättra sin fysiska hälsa är man välkommen till mig för att förbättra sin ekonomiska hälsa. Jag coachar mina kunder till bättre vardagsekonomi utifrån deras specifika situation – från kartläggning till mål.

Vilka frågor brinner du för?

Att alla ska kunna känna att de kan ta kontroll över sin ekonomi så att de kan stå på egna ben ekonomiskt och inte behöva känna sig ekonomiskt beroende av någon annan.

Vad är ditt bästa tips till den som vill få bättre koll på sin ekonomi?

Att göra en kartläggning dels över inkomster, utgifter, tillgångar och skulder och dels över sitt ekonomiska beteende och konsumtionsmönster. Utifrån detta kan förändringen starta!

Vad är dina bästa tips för någon som skiljer sig eller befinner sig i ett uppbrott?

Att göra en kartläggning över hur ekonomin ser ut idag och ta reda på de regelverk som finns för att komma vidare.  Om det är möjligt att lägga känslorna till sidan och göra detta tillsammans med den andra parten är det en superbra grund för framtiden, inte minst om man har gemensamma barn. Att ta hjälp – man måste inte klara allt själv!

När kan våra användare vända sig till dig?

Det är ofta många ekonomiska frågeställningar som dyker upp både före, under och efter en skilsmässa eller separation vad gäller vardagsekonomin – smått som stort. Så varmt välkomna att kontakta mig!