Fatima Nylén är kurator, föreläsare och föräldracoach med lång erfarenhet av att coacha stora som små med utgångspunkt i hur föräldrar kan bli de bästa ledarna för sina barn.

Vi har ställt några frågor till Fatima så att du får lära känna henne bättre!

Varför valde du att bli en del av Endbright?

För att jag tror starkt på Endbright’s koncept. Ett koncept som tar ett helhetsgrepp om skilsmässan. Där du som separerar kan få stöd både innan, under och efter separationen. Hur briljant är inte det? Du kan bli avlastad och vinna mycket tid på att slippa googla dig fram vid varje fråga och fundering som rör skilsmässan.

Vad kan våra användare förvänta sig av dig?

Användarna kan förvänta sig att få stöttning i sitt föräldraskap. Att stå mitt i en separation och samtidigt vilja vara en bra förälder och finnas till för sina barn är inte en enkel kombination. Då kan det vara skönt att ha någon professionell vid sin sida som finns där och som lyssnar, samtidigt som du får med dig handfasta verktyg för hur du kan samtala med barnen och hur du själv hittar ett bra förhållningssätt som förälder.

Berätta om din verksamhet!

Min verksamhet Små som Stora, erbjuder coachning till föräldrar. Jag arbetar mycket med att få föräldrar att inse att det är ledarskap de bedriver där hemma. Det är ett väldigt uppskattat förhållningssätt hos föräldrarna jag träffar. De brukar uttrycka att de fått upp ögonen och fått nya perspektiv på föräldraskapet.

Vilka frågor brinner du för?

Jag brinner för frågor som rör barn och föräldrar och deras välmående. Jag tror starkt på relationens kraft. Ju bättre relation vi vuxna har med våra barn, desto tryggare individer blir våra barn.

Vad är dina bästa tips för någon som skiljer sig eller befinner sig i ett uppbrott?

Att ta en dag i sänder – oavsett om det känns bra eller smärtsamt. Det kan antingen kännas rätt att skilja sig och det kan också kännas jätteläskigt att skiljas eller separera. Jag har själv erfarenheten av att skiljas och vet hur tufft det kan vara. Det är så mycket som tillkommer i en separation, förutom själva separationen i sig. Det innebär förändringar i tillvaron – alltifrån boendebiten, den ekonomiska delen till att inte få ha sina barn hos sig på heltid. Det är lätt att vi bara ser ett stort moln av kaos och alla praktiska saker som ska fixas samtidigt som vi går igenom en inre mental och känslomässig process. Se inte allt i sin helhet, det kan kännas stort, övermäktigt och oöverkomligt. Bara tanken av det kan suga musten ur oss. Bästa rådet är att försöka ta en dag i taget. Skriv prioritetslistor och glöm framför allt inte bort det viktigaste – att ta de där pauserna. Återhämta dig genom att kanske inte göra någonting, koppla bort, ta en promenad eller ring en vän. Gör något som fyller på i lyckokontot – just när allt bara känns tungt och kravfyllt. Ta hjälp av experter om du har möjligheten.

När kan våra användare vända sig till dig?

När de vill. För att vara mer konkret – vänd dig till mig när du som förälder känner att du inte vet hur eller när du ska ta snacket med dina barn, eller om du är orolig för hur de kommer att reagera på er separation. Du kanske bara vill ha någon att bolla vardagen med, hur du ska tänka och förhålla dig som förälder. Du kanske är i ett tillstånd där du knappt orkar ta hand om dig själv, då kan det vara skönt att få samtala kring föräldraskapet med någon. Ni kanske är två i detta och behöver bolla hur ni ska ordna upp boendesituationen för barnen på bästa sätt. Det är bara några exempel. Har du en känsla i magen som säger att du behöver bolla föräldraskapet med en utomstående – ta kontakt med mig.