Singel, Solo, Number 1…

Idag är det Singles Day. En högtid, som inte helt olikt Black Friday, har blivit en av handelns stora dagar. Denna informella högtid är sprungen ur Kina, och datumet, den 11/11 är valt då siffran ”1” liknar en etta, vilket i sin tur liknar en ensam pinne eller gren. Då menar man att denna grenen inte kommer att ytterligare förgrenas i att addera på ett familjeträdet. 

Hepp. Där slutar det visst, där tar det stopp. Eller? Är det då man istället skall tröstshoppa? Nja…glädjande och paradoxalt nog har denna dag snarare blivit en dag för att hylla relationer. Datumet har i sig blivit en populär dag att gifta sig på. 

Liknelsen är dock intressant, med den ensamma grenen. Jag väljer hellre att tro att när en gren faller bort, eller trillar ner ensamt från ett träd, så är det inte kört. Antingen så växer det ut nya grenar från trädet, eller så kan ju faktiskt den fallna grenen bidra till nya kretslopp, sprida sig och växa till sig om än i en annan struktur än den av ett klassiskt träd. Vad är hönan och vad är ägget egentligen? Oavsett, så tror jag på återhämtningen och att kunna resa sig igen. Det är jag själv, om inget annat, ett exempel på. 

Så, 1+1 är kanske inte alltid två, men att se till att man ändå sätter sig själv i första rummet, det är viktigt.

För är du inte din egen ”Number 1”, grundstommen, stammen, så blir det svårt att bära resten som kommer till.

Heja alla som är singel och som sätter sig själva först, om än att det kan vara kämpigt! Absolut, relationer kan vara det finaste vi har, med det skall vara rätt och sunt.

Happy Singles Day!

//Charlotte

Behöver du hjälp med din skilsmässa eller separation? Boka en Divorce Planning för att gå genom din situation och få en plan.