Att börja på ny kula ekonomiskt

Kvinna vid dator

”Jag har ett nytt liv… Du skulle bara se mig, jag är glad”

Så börjar Lisa Nilssons låt ”När kärleken tar slut”. En fantastiskt vacker låt tycker jag, både berörande och igenkännande.

Det nya livet efter att man gått skilda vägar är början på en ny livsfas. Olika beslut som man tidigare tagit gemensamt ska nu tas på egen hand. Har man haft uppdelat ansvar för olika saker så får man nu ta sakerna i egna händer.

Jag blev väldigt bra på att ta hand om bil- och datorkrångel efter min separation, min föredetta mans tidigare ansvarsområde. Jag kände först ett enormt stort motstånd att lära mig hur jag skulle hantera såväl datorkrångel som bilkrångel. Det var så tråkigt – datorer och bilar ska ju bara fungera! Ganska snart stod det klart för mig att jag behövde ändra mitt förhållningssätt. Eftersom jag tyckt att bil- och datorkrångel var så tråkigt så kände jag stort motstånd att ta tag i problemen då de dök upp. Mitt nya förhållningssätt var att visa mig själv att jag visst var teknisk. Så jag lärde mig och jag klarade det! Och därför blev det roligt! Jag stod på egna ben!

Positiva tankar föder positiva känslor och positiva känslor föder positiva handlingar.

I många relationer är det vanligt att en av parterna tar större ansvar för vardagsekonomin. Hur var det i din relation? Var du den som tog ett större ansvar just kring ekonomin? Eller behöver du lära dig hur du ska gå tillväga kring ekonomin i ditt nya liv? Vad är det du behöver lära dig i så fall? Kanske ändra förhållningssätt?

Är det så att du tycker att ekonomi känns svårt och jobbigt och tråkigt så försök att hitta ett nytt förhållningssätt. Smaka på hur det känns att tycka att ekonomi är roligt! Smaka på hur det känns att sätta upp ekonomiska mål – tex spara till en resa med barnen – som du sedan förverkligar!

Att ha koll på sin ekonomi ger en god ekonomi som i sin tur ger möjligheter att göra roliga saker och inte minst att känna ekonomisk ro.

Jag jobbar som personlig tränare inom vardagsekonomi och vill du ha min hjälp i din specifika situation så finns jag här för dig! Att känna ekonomisk ro är en stor del i välbefinnandet och det hjälper jag till med!

Med värme,

Catharina

Boka privatekonomisk coachning – för dig som behöver stöttning i privatekonomi inför och under skilsmässa.

Ikon Ekonomi bakgrund

Senaste nytt

Nyheter

Endbright lanserar Relationsskyddet

Endbright lanserar Relationsskyddet, en unik prenumerationstjänst som syftar till att preventivt och proaktivt säkra sin relation i ...

Nyheter

Nya rådgivningspaket

I samband med lanseringen av vår nya bokningstjänst introducerar vi en del nya rådgivnings- och avtalspaket! Paketen är sammansatta ...

Nyheter

Endbrights nya bokningssystem

Endbright har infört ett nytt bokningssystem där du enklare kan boka, köpa och hantera alla dina rådgivningar, från början till slut. ...

Bodelning Ekonomi Nyheter

Nyhet: Bolånekalkylen

Att få ihop ekonomin när man skiljer sig eller separerar kan vara en utmaning, inte minst när det gäller nya bolån. Med Bolånekalkylen ...

Barn & vårdnad Ekonomi Nyheter

Nyhet: Underhållskalkylen

Frågor kring barns boende och underhåll är några av de vanligaste vi får på Endbright. Vi är därför glada för att nu kunna erbjuda ett ...

Nyheter

Vi lanserar Endbrightassistenten

Endbright introducerar Endbrightassistenten, en helt digital tjänst som ger dig rekommendationer och råd baserat på din unika ...

Arbetsliv Nyheter

Endbright förmånligt på Benify

Du vet väl att du kan köpa våra tjänster förmånligt genom förmånsplattformen Benify? Alla medarbetare vars arbetsgivare är anslutna ...

Nyheter

Petra Nilsson ny juridisk rådgivare

Vi kan nu presentera en ny juridisk rådgivare, Petra Nilsson! Petra är senior jurist med en lång erfarenhet inom ekonomisk familjerätt ...

Nyheter

Krönikor av Christian Daun

Du har väl inte missat krönikorna av Christian Daun? Christian Daun är frilansjournalist och skriver bland annat i Svenska Dagbladets ...