Att börja på ny kula ekonomiskt

”Jag har ett nytt liv… Du skulle bara se mig, jag är glad”

Så börjar Lisa Nilssons låt ”När kärleken tar slut”. En fantastiskt vacker låt tycker jag, både berörande och igenkännande.

Det nya livet efter att man gått skilda vägar är början på en ny livsfas. Olika beslut som man tidigare tagit gemensamt ska nu tas på egen hand. Har man haft uppdelat ansvar för olika saker så får man nu ta sakerna i egna händer.

Jag blev väldigt bra på att ta hand om bil- och datorkrångel efter min separation, min föredetta mans tidigare ansvarsområde. Jag kände först ett enormt stort motstånd att lära mig hur jag skulle hantera såväl datorkrångel som bilkrångel. Det var så tråkigt – datorer och bilar ska ju bara fungera! Ganska snart stod det klart för mig att jag behövde ändra mitt förhållningssätt. Eftersom jag tyckt att bil- och datorkrångel var så tråkigt så kände jag stort motstånd att ta tag i problemen då de dök upp. Mitt nya förhållningssätt var att visa mig själv att jag visst var teknisk. Så jag lärde mig och jag klarade det! Och därför blev det roligt! Jag stod på egna ben!

Positiva tankar föder positiva känslor och positiva känslor föder positiva handlingar.

I många relationer är det vanligt att en av parterna tar större ansvar för vardagsekonomin. Hur var det i din relation? Var du den som tog ett större ansvar just kring ekonomin? Eller behöver du lära dig hur du ska gå tillväga kring ekonomin i ditt nya liv? Vad är det du behöver lära dig i så fall? Kanske ändra förhållningssätt?

Är det så att du tycker att ekonomi känns svårt och jobbigt och tråkigt så försök att hitta ett nytt förhållningssätt. Smaka på hur det känns att tycka att ekonomi är roligt! Smaka på hur det känns att sätta upp ekonomiska mål – tex spara till en resa med barnen – som du sedan förverkligar!

Att ha koll på sin ekonomi ger en god ekonomi som i sin tur ger möjligheter att göra roliga saker och inte minst att känna ekonomisk ro.

Jag jobbar som personlig tränare inom vardagsekonomi och vill du ha min hjälp i din specifika situation så finns jag här för dig! Att känna ekonomisk ro är en stor del i välbefinnandet och det hjälper jag till med!

Med värme,

Catharina

Ta hjälp av Catharina Sjöstrand – för dig som behöver stöttning i privatekonomi och inför en bodelning.