Att börja på ny kula ekonomiskt

Kvinna vid dator

”Jag har ett nytt liv… Du skulle bara se mig, jag är glad”

Så börjar Lisa Nilssons låt ”När kärleken tar slut”. En fantastiskt vacker låt tycker jag, både berörande och igenkännande.

Det nya livet efter att man gått skilda vägar är början på en ny livsfas. Olika beslut som man tidigare tagit gemensamt ska nu tas på egen hand. Har man haft uppdelat ansvar för olika saker så får man nu ta sakerna i egna händer.

Jag blev väldigt bra på att ta hand om bil- och datorkrångel efter min separation, min föredetta mans tidigare ansvarsområde. Jag kände först ett enormt stort motstånd att lära mig hur jag skulle hantera såväl datorkrångel som bilkrångel. Det var så tråkigt – datorer och bilar ska ju bara fungera! Ganska snart stod det klart för mig att jag behövde ändra mitt förhållningssätt. Eftersom jag tyckt att bil- och datorkrångel var så tråkigt så kände jag stort motstånd att ta tag i problemen då de dök upp. Mitt nya förhållningssätt var att visa mig själv att jag visst var teknisk. Så jag lärde mig och jag klarade det! Och därför blev det roligt! Jag stod på egna ben!

Positiva tankar föder positiva känslor och positiva känslor föder positiva handlingar.

I många relationer är det vanligt att en av parterna tar större ansvar för vardagsekonomin. Hur var det i din relation? Var du den som tog ett större ansvar just kring ekonomin? Eller behöver du lära dig hur du ska gå tillväga kring ekonomin i ditt nya liv? Vad är det du behöver lära dig i så fall? Kanske ändra förhållningssätt?

Är det så att du tycker att ekonomi känns svårt och jobbigt och tråkigt så försök att hitta ett nytt förhållningssätt. Smaka på hur det känns att tycka att ekonomi är roligt! Smaka på hur det känns att sätta upp ekonomiska mål – tex spara till en resa med barnen – som du sedan förverkligar!

Att ha koll på sin ekonomi ger en god ekonomi som i sin tur ger möjligheter att göra roliga saker och inte minst att känna ekonomisk ro.

Jag jobbar som personlig tränare inom vardagsekonomi och vill du ha min hjälp i din specifika situation så finns jag här för dig! Att känna ekonomisk ro är en stor del i välbefinnandet och det hjälper jag till med!

Med värme,

Catharina

Ta hjälp av Catharina Sjöstrand – för dig som behöver stöttning i privatekonomi och inför en bodelning.

Senaste nytt

Nyheter

Ny enkät från Endbright

Endbright arbetar aktivt med att driva frågor kring separation och skilsmässa på samhällsnivå. En del i detta arbete är den årliga ...

Bodelning Nyheter

Det behövs ny bodelningsprocess

Endbright i rundabordssamtal med justitieministern och jämställdhetsministern om en förändrad bodelningsprocess. Under april riktade ...

Nyheter

Rabatt på juridik under april

Under april erbjuder vi 20% rabatt på alla juridiska tjänster. Rabatten gäller för enskilda sessioner med våra jurister, samt för alla ...

Endbright fakta - stor - Skilsmässa Avtal
Fakta Skilsmässa

Skilsmässa: Vår guide till de första stegen

Att ta beslut om skilsmässa är en svår process. Och mitt i denna känslostorm är det dessutom en del juridik som man måste gå genom för ...

Kvinna - skilsmässa mobil
Skilsmässa

Steg-för-steg: Så här ansöker du om skilsmässa

Processen för skilsmässa Den formella delen av skilsmässan är inlämningen av ansökan om äktenskapsskillnad till tingsrätten. Men även ...

Hand i bil vinkar
Första steget

Separationsprocessens fem steg

Det är smärtsamt att bryta upp och det kan även vara svårt att klippa banden och kliva in i det nya livet. Alla som har varit med om ...

Separation: Att ta första steget
Fakta Första steget

Separation: Att ta första steget

Att ta det första steget att säga ”jag vill separera” är stort och svårt. Du vet inte vad du står inför, vare sig känslomässigt eller ...

Kvinna tittar ut genom fönster
Välmående

Varför stannar man i en relation?

Det finns flera olika anledningar som gör att vi drar oss för att avsluta en relation, även om vi vet att det är det vi borde göra. ...

Post-it lappar
Välmående

I skuggan av en separation: Livet på jobbet

Att hantera sitt arbetsliv i skuggan av en tuff skilsmässa eller separation kan vara svårt. Vi har samlat några tips för hur du kan ...