Att börja på ny kula ekonomiskt

Kvinna vid dator

”Jag har ett nytt liv… Du skulle bara se mig, jag är glad”

Så börjar Lisa Nilssons låt ”När kärleken tar slut”. En fantastiskt vacker låt tycker jag, både berörande och igenkännande.

Det nya livet efter att man gått skilda vägar är början på en ny livsfas. Olika beslut som man tidigare tagit gemensamt ska nu tas på egen hand. Har man haft uppdelat ansvar för olika saker så får man nu ta sakerna i egna händer.

Jag blev väldigt bra på att ta hand om bil- och datorkrångel efter min separation, min föredetta mans tidigare ansvarsområde. Jag kände först ett enormt stort motstånd att lära mig hur jag skulle hantera såväl datorkrångel som bilkrångel. Det var så tråkigt – datorer och bilar ska ju bara fungera! Ganska snart stod det klart för mig att jag behövde ändra mitt förhållningssätt. Eftersom jag tyckt att bil- och datorkrångel var så tråkigt så kände jag stort motstånd att ta tag i problemen då de dök upp. Mitt nya förhållningssätt var att visa mig själv att jag visst var teknisk. Så jag lärde mig och jag klarade det! Och därför blev det roligt! Jag stod på egna ben!

Positiva tankar föder positiva känslor och positiva känslor föder positiva handlingar.

I många relationer är det vanligt att en av parterna tar större ansvar för vardagsekonomin. Hur var det i din relation? Var du den som tog ett större ansvar just kring ekonomin? Eller behöver du lära dig hur du ska gå tillväga kring ekonomin i ditt nya liv? Vad är det du behöver lära dig i så fall? Kanske ändra förhållningssätt?

Är det så att du tycker att ekonomi känns svårt och jobbigt och tråkigt så försök att hitta ett nytt förhållningssätt. Smaka på hur det känns att tycka att ekonomi är roligt! Smaka på hur det känns att sätta upp ekonomiska mål – tex spara till en resa med barnen – som du sedan förverkligar!

Att ha koll på sin ekonomi ger en god ekonomi som i sin tur ger möjligheter att göra roliga saker och inte minst att känna ekonomisk ro.

Jag jobbar som personlig tränare inom vardagsekonomi och vill du ha min hjälp i din specifika situation så finns jag här för dig! Att känna ekonomisk ro är en stor del i välbefinnandet och det hjälper jag till med!

Med värme,

Catharina

Ta hjälp av Catharina Sjöstrand – för dig som behöver stöttning i privatekonomi och inför en bodelning.

Senaste nytt

Nyheter

Separationsakuten öppen under jul & nyår

Separationsakuten håller öppet under Jul- & Nyårshelgerna. Våra Divorce Planners finns där för dig som behöver råd och stöd ...

Nyheter

Petra Nilsson ny juridisk rådgivare

Vi kan nu presentera en ny juridisk rådgivare, Petra Nilsson! Petra är senior jurist med en lång erfarenhet inom ekonomisk familjerätt ...

Nyheter

Krönikor av Christian Daun

Du har väl inte missat krönikorna av Christian Daun? Christian Daun är frilansjournalist och skriver bland annat i Svenska Dagbladets ...

Arbetsliv Nyheter

Skilsmässa - leder till stora kostnader för företag och samhälle

Social hållbarhet och risker för psykisk ohälsa ignoreras Skilsmässor och separationer står inte enbart för stora kostnader för ...

Nyheter

Endbright - nu även på Benefits

Vi på Endbright kan numera även erbjuda våra tjänster genom förmånsplattformen Benefits, som är en del av Söderberg & Partners. ...

Endbright fakta - stor - Skilsmässa Avtal
Fakta Skilsmässa

Skilsmässa: Vår guide till de första stegen

Att ta beslut om skilsmässa är en svår process. Och mitt i denna känslostorm är det dessutom en del juridik som man måste gå genom för ...

Endbright fakta - skilsmässa stor
Fakta Separation

Sambolagen: vad gäller för sambor som separerar?

Vad gäller när sambor separerar? Det finns ett särskilt regelverk som börjar gälla ögonblicket som två förälskade flyttar ihop. Men ...

Fakta artikel bodelning
Bodelning Fakta

Bodelning: När görs det och hur går det till?

Hur fungerar bodelning? När separationen är ett faktum måste du och din föredetta partner börja fundera på hur ni ska dela upp ert ...

Endbright fakta - artikel ekonomi
Ekonomi Fakta

Ekonomi & skilsmässa

Att ha god koll på sin ekonomi är något du tjänar på i händelse av skilsmässa. Det kan låta oromantiskt att förbereda sig för en ...