När det totalt oväntade händer

Vi är väldigt glada över den respons vi får främst genom önskemål om vad ni vill att vi ska skriva om men även egna berättelser om den egna separationen. Ett sådant exempel är Carina som hamnade i en situation med en separation som hon inte alls såg komma.

Carinas berättelse

Carina lever ett, vad hon tycker, bra liv med man och en dotter i ett av Stockholms bättre bostadsområden. En helt vanlig kväll när dottern gått och lagt sig säger Patrik att han vill skiljas, han har träffat en ny kvinna som han nu vill leva sitt liv med. Carina kunde inte riktigt ta in vad han sa, hon hade inte sett några som helst tecken; inte sett något av alla de varningsignaler man läser och hör om att många ser. Men att Patrik menade allvar visade det sig att det inte rådde något tvivel om. Den terapi Carina föreslog ville han inte delta i då han ansåg att det var meningslöst.

Ingen återvändo

Carina bröt ihop totalt och mer eller mindre bönföll Patrik att tänka över sitt beslut och stanna kvar i deras relation. Allt fokus låg på att få Patrik att komma tillbaka men när han redan efter någon månad krävde att huset skulle säljas insåg hon att Patriks beslut om skilsmässa låg fast.

Carina säger att det som höll henne uppe var dottern och att rutinerna måste upprätthållas men stödet från hennes vänner som i timmar fick lyssna och trösta var oumbärligt. Även om Carina självklart är oerhört tacksam för allt stöd och hjälp hon fick av sina vänner så tog de ju av naturliga skäl helt och hållet hennes parti. Nu inser hon att det varit nyttigt med någon som såg neutralt på situationen men där och då visste hon inte vart hon skulle vända sig.

Att hålla skenet uppe

Det var ju en period där hon för dotterns skull var tvungen att hålla skenet uppe så gott det gick för även om hon själv var både arg, sårad och besviken på Patrik så ville hon inte förstöra dotterns relationen till sin pappa. Då i början hade Patrik dottern hos sig varannan helg vilket just då var bra för Carina. Att ha dottern hos sig bidrog både till att hålla sig till rutiner men även sällskap, en känsla av att inte känna sig helt övergiven. Det var många dagar som Carina tack vare dottern och rutinerna klarade av att stiga upp ur sängen även om hon helst velat ligga kvar i sängen med täcket över huvudet.

Det var många gånger som Carina inte trodde att hon skulle klara sig igenom skilsmässan. Det var ju inte bara en situation som innebar att hon skulle förlora det som hon trott var hennes livs kärlek utan även ett hem hon älskade, gemensamma vänner och det viktigaste av allt att inte längre få pussa sin dotter godnatt varje kväll. Ljuset i tunneln kändes väldigt långt borta de allra flesta dagar.

Exets nya partner…

Att dessutom hantera att dottern får en ny relation i sitt liv, med Patriks nya partner var något av det som var svårast för Carina. Det var även det som var den mest infekterade frågan mellan Patrik och Carina tiden efter skilsmässan.

Men det hon trodde var omöjligt blev möjligt, hon kom ut ur tunneln även om det tog tid och det var många gånger hon både kände och trodde att hon inte skulle bli hel igen.

Alla dessa frågor – var får man hjälp?

Utöver alla känslor så var det ju så mycket praktiskt att hantera. Många saker som Carina inte alls hade vare sig kunskap eller erfarenhet av. Hur går det egentligen till att skiljas? Hur mycket hade Carina råd att investera i ett nytt boende, hur skulle vårdnaden delas, hur skulle hon lösa det praktiskt när hon var tvungen att jobba över? – Frågorna var lika många som känslorna och allt skulle hanteras på en gång.

Om en tjänst som Endbright funnits så hade det varit ett självklart val att använda Endbright för både tjänster och stöd. Hon är helt säker på att det förenklat mycket för henne under den skilsmässa hon tog sig igenom och idag mår riktigt bra.

Tack Carina, för att du delar din berättelse med oss!

Behöver du hjälp med din separation eller skilsmässa? Vet du du inte var du ska börja, eller behöver du stöd för att ta nästa steg? Är du osäker på processen, och behöver ett bollplank för att kunna lägga en plan?

Då är vår Divorce Planning rätt för dig. Första konsultationen är gratis!