Jag har ofta upplevt att där finns både en känsla av misslyckande och ibland även skam i samband med ett stort uppbrott. Vi talar liksom inte riktigt om det, sopar hellre under mattan. Överlag jobbigt och besvärligt; man vill inte att de gemensamma vännerna skall ta parti, eller den outtalade frågan som ändå hänger i luften…”Vems fel var det, egentligen?”.

Det fanns också ett ständigt ifrågasättande, bilden av det romantiska äktenskapet har blivit en slags tvångsnorm, en samhällelig och kollektiv tvångskostym som alla förväntas iklä sig och vara bekväma i. Jag kunde inte, och kan fortfarande inte riktigt finna mig i det.

Jag tyckte själv också att det var svårt, rent praktiskt, i att förstå vilken hjälp jag skulle ta, och hos vem. Var börjar man? Vem gör vad? Jag hade ingen aning om hur en bodelning fungerar och jurister verkade jättedyra och komplicerade. Tickade mest pengar. Typ. 

Några år efter min skilsmässa började jag reflektera över varför det inte fanns en tjänst, precis som bröllops- och begravningstjänster, fast för alla de som går igenom skilsmässa eller separation. Jag önskar så att där funnits någon där som kunnat hålla mig i handen längs med hela processen. Jag såg ett behov av en tjänst om inte kostade skjortan. 

Därtill, vi är ju jättemånga som går igenom det här. Varje år skiljer sig eller separerar ca. 120 000 personer (detta året än fler i skuggan av Corona) varav 65 000 barn exponeras*. I Sverige varar ett äktenskap i snitt i 11 år*. 

Vi har nu en line-up av experter som heter duga. Och jag har (banne mig) tagit fram en tjänst som inte kostar skjortan (!). Det kostar 139 kr i månaden. Och då får man tillgång till en privat, professionell och stöttande värld där vi lyfter, delar och hjälper i alla de frågor som ett uppbrott innebär. Genom ditt medlemskap får du tillgång till rätt hjälp, kurerad sådan, till bra, vettiga och transparenta priser. Ingen ”ticker” som sätts igång så fort man lyfter luren… Inga konservativa, skyhöga arvoden för något som borde vara tillgängligt för så många fler. 

Tillsammans med våra noggrant utvalda och kunniga experter så finns jag med er längs med vägen. För att prata, lyssna och förstå och kunna hjälpa er med er unika situation, för det vet vi, att ingen separation är den andra lik. Därtill är det viktigt för mig och Endbright att vi tar ett helhetsgrepp och ser till att varje expert har sin särskilda expertis.

Fler experter är på ingång och likaså nya expertområden, följ med! Och är du inte medlem idag, så blir du det enkelt och första månaden helt gratis, här.

Ha en fin söndag,

Charlotte

 

*scb