Båda var delaktiga att göra skilsmässan så ful…

Låtskrivaren, musikproducenten och artisten Benjamin Ingrosso var först ut bland årets sommarpratare i P1.

Det är ett sommarprat om lilla Benjamin som redan vid sin födsel får vara med om den brand som infinner sig runt omkring honom. Mellan mamma, pappa och hans syskon.

Mamma och pappa hade separerat redan innan Benjamin hann födas. Han säger sig vara ”ett försoningsbarn” som alltid haft den glada rollen i familjen. En slags brandsläckare som stal uppmärksamheten, som ställde till med show för att få familjen på humör igen.

Med en pappa som flyttade långt ifrån familjen dit han och hans syskon endast åkte på besök någon vecka på sommaren och med en mamma som hade vårdnaden om honom och syskonen, som var båda föräldrarna, men som emellertid också var lika mycket barn som vuxen.

Mamma och pappa var båda delaktiga att göra sin skilsmässa så ful, säger Benjamin.

Det här ett sommarprat om ett skilsmässobarn som känt sig otillräcklig, som sökt uppmärksamhet, bekräftelse och tillhörighet. Även om ett barn som snabbt blev vuxen.

Flera av årets sommarpratare har berört skilsmässans och separationens olika uttryck. Kanske blir det ett genomgående tema, om inte annat, kan vi hoppas ett detta är en utveckling mot att förstå och våga prata mer öppet om skilsmässans och separationens betydelser, för barn som vuxna.

Lyssna på Benjamin Ingrossos sommarprat!