EFTER din skilsmässa eller separation

Baserat på dina svar är du och din partner färdiga med alla praktiska delar av er skilsmässa eller separation och ska nu inleda era nya liv.

När de praktiska delarna av skilsmässan eller separationen är klara börjar ”tiden efter”. Om man har barn tillsammans måste man fortsätta ha en relation med varandra under lång tid. Kanske uppkommer det oenighet kring barnen efter en tid, kanske när en ny partner kommit in i bilden? Eller så har du själv svårt att finna mål och mening i din nya situation. Här får du den fakta du behöver veta och information om hur Endbright kan hjälpa dig.

(Har du och din partner inte slutfört skilsmässan eller separationen ännu? Gå till UNDER din skilsmässa eller separation.)

1. Hur lång tid tar läkningen?

När den praktiska delen av skilsmässan är klar tänker många att man är färdig. Då infinner sig den känslomässiga läkningsperioden och vägen mot acceptans.

2. Problem med välmåendet?

Är sömnen åt skogen? Har du svårt att komma ur ensamheten? Vi har tipsen för ett bättre välmående! Och hjälper inte dessa tips finns det hjälp att få.

3. Barnens situation

Växelvis boende, boendeförälder, underhållsbidrag… Det finns många nya begrepp som man behöver ta till sig när man är skild och har barn. Läs mer om vad som gäller för barnen.

4. Vårdnadstvist

Kanske har ni varit ense om barnen innan, eller så har det varit ett ständigt trätoämne. Vårdnadstvist bör undvikas till varje pris, inte minst för barnens skull. Läs på!

5. Ny ekonomi & bostad

Hur ska jag klara mig med bara en inkomst? Hur ska jag kunna skaffa ny bostad? Ett stort orosmoment under skilsmässan brukar vara den egna ekonomin, särskilt när det gäller bolån.

6. Semester & helger

Efter en separation eller skilsmässa brukar den verkliga prövningen komma i samband med helger och semestrar, särskilt om man har barn. Vi har samlat råd och tips!

7. Ta hjälp av en Divorce Planner

Endbrights kostnadsfria Divorce Planners kan hjälpa dig med dina frågor och tillsammans kan ni lägga en plan för vilka steg som du behöver ta härnäst. Boka nedan eller börja med att chatta med oss! Du hittar chatten nere i sajtens högra hörn 👉 .

Endbright rekommenderar tjänster som passar dig

För att köpa Endbrights tjänster behöver du registrera dig, det är enkelt och helt kostnadsfritt.

Endbright kan hjälpa!

Oavsett var du befinner dig i din skilsmässa eller separation finns vi där. Vi vet av erfarenhet att det tar lång tid, och du är inte ensam. Vi kan hjälpa. Prata med en Divorce Planner idag.

Vill du ha mer information?

Mer information om skilsmässa och separation finner du i menyn Fakta. Vi rekommenderar även våra webinars och podcasts där vi träffar gäster och experter på området skilsmässa.