Kim Karhu är ’Confidence Coach’ och en etablerad inspiratör och föreläsare inom personlig utveckling, positiv psykologi och modern hjärnforskning.

Kim har lång erfarenhet av ledarcoachning och mental träning inom näringslivet både i Sverige och internationellt.

Välkommen till Endbright, Kim! Berätta – varför valde du att bli en del av Endbrights expertteam?

Endbright är som en varm famn å ena sidan och en spark i baken å andra sidan för oss alla. Det är så att alla relationerna tar slut en gång. Antingen via döden eller genom valen man gör. Det är tufft att inte uppleva kärlek, men ännu tuffare att uppleva den och konstatera att den är borta. I min roll som coach har jag mött så många människor som inte har haft några verktyg alls för att hantera situationen efter en skilsmässa. De har saknat stödet och rådgivningen som man så väl behöver när grunden man står på rämnar. Alla vill ha en mening i sina liv. Göra något som betyder något för en själv och för andra. Mitt val att samarbeta med Endbright var därför självklart. Jag är fast övertygad om att Endbright kommer att göra skillnad hos hundratusentals familjer!

Du är en etablerad expert och föreläsare inom mental hälsa och psykologi. Vill du berätta om din bakgrund?

Jag har arbetat som ledartränare/coach i flera länder i över 20 år. Tränat och utbildat tusentals ledare från koncernledningsnivå till gruppledare Jag har idag ett stort nätverk av coacher som jag guidar i deras roller.

Sedan 5 år tillbaka har jag en populär podd tillsammans med en av mina kollegor, Magnus Gnisterhed, ” Ledarskap med Magnus och Kim”.

För några år tillbaka startade jag en ideell organisation för coaching av ungdomar mellan 16-22 år. WakeMeUp.se Vi har idag ca 140 professionella coacher engagerade i Sverige och Norge. Vi arbetar för psykisk hälsa och stärkning av resiliens hos unga. Jag är medlem internationella associationen för positiv psykologi och följer forskningen inom området väldigt noga.

Vad brinner du mest för inom ditt yrke som Coach?

Jag brinner för att ge en individen verktyg för att kunna jobba med sig själv, sin självbild, självförtroende och välmående.

Vad är ditt bästa tips för någon som skiljer sig eller befinner sig i ett uppbrott?

Många av våra användare funderar på att separera eller går igenom ett uppbrott just nu. Vad är dina bästa tips till dom?

Mitt tips för den som skiljer sig eller befinner sig i ett uppbrott är att prata med någon som kan hjälpa dig. Ofta händer det att vi söker oss enbart till dem som tycker synd om oss men kan inte hjälpa oss att tänka klart och visa oss vägen framåt. Våga ta steget och kontakta någon som har verktygen för ditt välmående.