Endbright x Heja Livet

Nu är det jul igen…

Heja Livet har jag skrivit lite om julens kostnader. Kastat ut en trevare efter goda tips, råd och varianter kring hur man löser det ekonomiskt som separerade föräldrar.

”För mig blir julen ofta en extra påminnelse om livet som separerad förälder. Efter ett uppbrott skapas nya fira-jul-varianter, man lär sig allteftersom att skapa nytt, tänka om och i vissa fall välja sina slag. Inte minst för att barnen skall ha det bra.

Det blir också påtagligt att där finns olika skolor i julklapperiet; Hur många och vad det skall få kosta? Visst, något man även har under resten av året med kostnader och inköp för barnen, men just julens kostnader drar lätt iväg. Januari blir också en lite tuffare månad för många, rent ekonomiskt.

Vem betalar vad hos er i jul? Vad är era bästa tips för julklapperiet när man är skild? Dela med sig eller snåla? Var och en till sitt, eller gemensamt?”

Vi introducerade även vår nya kloka ekonomicoach Catharina Sjöstrand som guidar mot en sund ekonomi, högt och lågt, och Sandra Bourbon skämmer bort oss i jul med gratis e-kurser i hur man får slantarna att räcka längre. Läs mer om båda dessa rådgivare eller boka en gratis konsultation med oss.

Och, som alltid, hör av dig om du har frågor eller undrar om något; hello@endbright.se.

Bästa,

Charlotte