FÖRE din skilsmässa eller separation

Baserat på dina svar har du inte riktigt beslutat dig för separation, eller ännu inte tagit upp ditt beslut med din partner.

Kanske är du osäker på dina känslor eller så behöver du vara påläst inför separationen. Här får du den fakta du behöver veta och information om hur Endbright kan hjälpa dig.

(Har du tagit beslutet och inlett din separation? Gå till UNDER din skilsmässa eller separation)

1. Att fatta beslut att separera

Hur vet man när det är dags att lämna? Det finns inget enkelt svar på den frågan. Vanliga skäl är ensamhet i relationen, att man inte längre kommunicerar med sin partner, eller att attraktionen försvunnit. Vi har samlat information om hur det är att ta sig an beslutet.

2. Ta reda på fakta

Det finns mycket du behöver veta i samband med en skilsmässa eller separation, och det kan kännas väldigt stressande. Den stora skillnaden ligger i skilsmässa mellan gifta och separation mellan sambor, där du som är gift behöver begära så kallad äktenskapsskillnad i domstolen, medan sambor inte behöver det.

3. Ta hand om ditt välmående

Det är smärtsamt att bryta upp och det kan även vara svårt att klippa banden. Att känna så är naturligt. Vi brukar prata om fem steg i den känslomässiga processen som de allra flesta går genom.

4. Vad har du råd med?

Hur ser dina ekonomiska förutsättningar ut om du skiljer dig eller separerar? Har du skapat goda förutsättningar för dig själv? Läs på om ekonomi!

5. Berätta för barnen

Att berätta för sina barn att man ska separera kan kännas oerhört svårt. Vi har samlat tips och råd kring hur man ska ta samtalet och vad man ska tänka på.

6. Ta hjälp av en Divorce Planner

Endbrights kostnadsfria Divorce Planners kan hjälpa dig med dina frågor och tillsammans kan ni lägga en plan för vilka steg som du behöver ta härnäst. Boka nedan eller börja med att chatta med oss! Du hittar chatten nere i sajtens högra hörn 👉 .

Endbright rekommenderar tjänster som passar dig

För att köpa Endbrights tjänster behöver du registrera dig, det är enkelt och helt kostnadsfritt.

Nästa fas av processen:

UNDER skilsmässa eller separation

Är du på väg in i nästa fas där ansökningar ska lämnas, bodelning ska ske och vårdnad ska lösas? Läs om vad du behöver veta när du befinner dig UNDER processen.

Vill du ha mer information?

Mer information om skilsmässa och separation finner du i menyn Fakta. Vi rekommenderar även våra webinars och podcasts där vi träffar gäster och experter på området skilsmässa.