FÖRE din skilsmässa eller separation

Baserat på dina svar har du inte riktigt beslutat dig för separation, eller ännu inte tagit upp ditt beslut med din partner. Kanske är du osäker på dina känslor eller så behöver du vara påläst inför separationen. Här får du fakta kring din situation och tips på vilka av Endbrights tjänster som du kan behöva.

1. Att fatta beslut att separera

Hur vet man när det är dags att lämna? Det finns inget enkelt svar på den frågan. Vi har samlat information om hur det är att ta sig an beslutet.

2. Ta reda på fakta

Det finns mycket du behöver veta i samband med en skilsmässa eller separation. Den stora skillnaden ligger i skilsmässa mellan gifta och separation mellan sambor. Ta reda på mer kring din situation.

3. Ta hand om ditt välmående

Det är smärtsamt att bryta upp och det kan även vara svårt att klippa banden. Vi brukar prata om fem steg i den känslomässiga processen som de flesta går genom.

4. Vad har du råd med?

Hur ser dina ekonomiska förutsättningar ut om du skiljer dig eller separerar? Har du skapat goda förutsättningar för dig själv? Läs på om ekonomi!

5. Berätta för barnen

Att berätta för sina barn att man ska separera kan kännas oerhört svårt. Vi har samlat tips och råd kring hur man ska ta samtalet och vad man ska tänka på.

6. Ta hjälp av en Divorce Planner

Endbrights kostnadsfria Divorce Planners kan hjälpa dig med dina frågor och tillsammans kan ni lägga en plan för vilka steg som du behöver ta härnäst. Boka nedan eller börja med att chatta med oss! Du hittar chatten nere i sajtens högra hörn 👉 .

Endbright rekommenderar tjänster som passar dig

Är du på väg in i nästa fas där ansökningar ska lämnas, bodelning ska ske och vårdnad ska lösas?

Det här behöver du tänka på UNDER skilsmässan.


Prenumerera på vårt nyhetsbrev

I vårt nyhetsbrev får du erbjudanden på våra tjänster och tips och råd kring separations- och skilsmässoprocessen. Som tack för att du prenumererar får du en rabattkod på 10% att använda på valfri tjänst.