Några handfasta tips – Livet på jobbet

Här är…

…en lista med några saker som kan vara till hjälp att ha med sig när man försöker förhålla sig till sitt arbete och sin arbetsplats i skuggan av en tuff skilsmässa eller separation. 

Att känna sig säker

Alla bör känna sig fysiskt och mentalt säkra på sin arbetsplats. För att uppleva denna typen av säkerhet kanske man behöver tänka till lite kring vad det är som definierar detta för just dig; hur skall det kännas och upplevas för dig? Kanske behöver du sätta upp tydligare säkerhetsramar omkring dig och kommunicera detta till din chef/ ledning och de som arbetar närmast dig.

Förtroende

Man måste kunna känna förtroende och pålitlighet gentemot sin arbetsplats och att den i sin tur upplever dig som pålitlig, även om det är svårt just nu. Kommunikation och transparens kring detta är viktigt, och en ren förutsättning för denna typen av förtroende. Börja med de du känner att du litar på i din omedelbara närhet och ta successivt små steg i att öka på din kommunikation kring den situation du befinner dig i. 

Stöd

Du kommer behöva stöd från dina kollegor, medarbetare, ledning eller närmaste chef. Du kommer behöva deras empati och support i att de, generellt sett, förstår hur en person påverkas av en kris. Skulle det vara så att man exempelvis har en riktigt dålig dag, eller inte har mer filter än att man visar sig ledsen eller sårbar på jobbet, så kommer man behöva deras support och förståelse. Det kan vara klokt att flagga för, eller att ge de som arbetar nära, en head’s-up kring läget eller var man befinner sig, rent emotionellt. Och, var inte rädd att be människor om hjälp. Att be om hjälp är en styrka, inte en svaghet, och de flesta som möts av dessa fångar ofta situationen med värme och förståelse. 

Samarbete

Att öppna upp för samarbete och hjälp i teamet kan vara en bidragande faktor till ett bättre resultat, ett bättre genomförande av en viss uppgift på jobbet. Delade upplevelser kan vara givande både för dig och för de runtomkring dig. Se det positiva för att öppna upp och släppa in fler i ditt arbete i skuggan av din situation. 

Styrka

Som sagt, bara för att man delar, ber om hjälp eller är öppen med sin situation betyder det inte att man är svag, tvärtom. Inte sällan ger tuffa situationer och kriser andra och nya perspektiv på saker och ting. Ta med detta, gör din röst hörd och var inte rädd för att våga vara kreativ och öppen för nya infallsvinklar. Inte sällan lär man sig att prioritera det som är viktigt i en given situation. Försök ta vara på dessa nya perspektiv och se det som en möjlighet som kan hjälpa dig att utvecklas i ditt arbete och föra dig, såväl som dina kollegor eller medarbetare, vidare och framåt. 

Håll huvudet högt

Vi är alla människor, och alla har det tufft någon gång. Ingen är förskonad från de tuffa utmaningar och svårigheter som livet serverar oss. Ingen. Så, håll huvudet högt och bär din kris, var medveten om den, våga vara sårbar och var istället smart och kommunicera klokt kring läget. Det vinner alla på i längden.

Och glöm inte, små steg i taget; övning ger färdighet.