Endbright vidare i Female Founders

Endbright är vidare till finalen i pitchtävlingen Female Founders, efter att ha vunnit Skånetävlingen i slutet av september. Grundaren och vd:n Charlotte Ljung pitchade Endbright för en namnkunnig jury bestående av Faten Mustafa, Investment Manager på Almi Invest, Joel Eklund, investerare och bland annat styrelseordförande i TePe och Hövding, Sofia Hasselberg, Investment Director, Bonnier Ventures, och Sara Linander, investerare och framtidsstrateg.

Publiken fick sedan rösta på en av två finalister, och efter detta stod Endbright som segrare. Juryns motivering löd så här:

”Ett väl definierat problem som vi ser ett stort behov av att få en smidigare process inom. En plattform som i längden bidrar till ett mer hållbart fortsatt liv genom större acceptans för situationen, varandra och helheten.”

Hela Endbrightteamet är förstås jublande glada för denna fina utmärkelse, och laddar nu för riksfinalen i Stockholm den 30 november.

”Det är en superinjektion för hela teamet”, säger Charlotte i vinnarintervjun med DI Digital.

Female Founders anordnas av DI Digital, som är en del av Dagens Industri, startade Female Founders 2016 i syfte att stärka och lyfta fram kvinnliga grundare inom techindustrin.