World mental health day

Idag är det world mental health day, världsdagen för psykisk hälsa. 

En separation eller skilsmässa vet vi är för de allra flesta en stor påfrestning på den mentala hälsan, och vi önskar inget hellre än att man, anno 2019, vågar öppna upp mer, lyfta fram och lyfta den stigma som fortfarande kan föreligga kring psykisk ohälsa. Först då kan det bli än mer vedertaget att ta hjälp och att jobba sig mot en bättre, friskare tillvaro.

Idag vill vi slå ett extra slag för de barn och ungdomar som mår dåligt. För de som känner sig vilsna och för de som kanske behöver extra vägledning eller en hjälpande hand. Inte minst i en separation så kan barn och tonåringar känna osäkerhet och kanske ha svårt att greppa situationen. Vuxna behövs då som stöd i att lyssna eller kanske bara finnas där och visa förtroende. 

Tyvärr ser vi att den psykiska ohälsan ökar hos många barn och ungdomar. 

Men, det finns hjälp att få och en väldigt bra tjänst i sammanhanget som vi vill tipsa om hittar ni här.

Wake Me Up har som vision att just bryta trenden med den ökade psykiska ohälsan, genom fokus på förebyggande och stärkande arbete. Dessutom är den utformad och verkar i en smidig app-form som är enkel att använda och navigera. Extra fint menar vi att det är frivilliga, utbildade och certifierade, coacher som ställer upp med sin tid och kunskap, kostnadsfritt. Coolt. Och just sådant här blir man ju lite extra varm i hjärtat av, menar vi. Just nu finns tjänsten i Sverige och Norge.