Work-life Balance?

Hur är det med din work-life balance i ditt uppbrott?

När jag skilde mig rädda jobbet mig. Det var min livboj. Jag gick dit, gick ”all in” med mina arbetsuppgifter. Från tidig morgon kunde jag sänka huvudet över pappershögar, framför datorns ljus, för att först när mörket började lägga sig titta upp igen. Middag? Nja, inte för min del. Inte så sugen. Så länge jag klarade av att ta hand om barnen (mycket snabbmakaroner med ost) så var det ok. Sedan, raskt tillbaka till än fler arbetsuppgifter att gömma mig i. Så höll jag på. Länge. Jag är tacksam i det hela då jag samtidigt hade kloka och omtänksamma kollegor, och en bra arbetsplats som förstod att detta var vad jag behövde för närvarande. Och absolut, det fanns dagar då jag inte kunde, förmådde eller klarade dyka upp. Då fanns det förståelse för detta.

Men hur har vi det på jobbet när vi skiljer oss? Många berättelser jag hör målar en delad bild. Vissa, evigt tacksamma för inkännande och uppfångande arbetsplatser och chefer medans vissa knappt vågat yttra något om sina uppbrott i rädsla för hur detta kan straffa sig just på jobbet. (Läs även denna tidigare artikel; Hur fixar man jobbet när det är kaos hemma?)

Allt mer ser vi hur företag tar sitt ansvar när det gäller jämställdhet, frågor kring HBTQI, barnomsorg och mycket annat. Företag som google har dragit det till vad vi – hittills- ser som det yttersta med förskola, sjukvård och andra tjänster och faciliteter inom själva arbetsplatsen. Här hemma i Sverige har vi Benify – ett samlat utbud av tjänster som arbetsgivare kan bistå sina anställda medarbetare med. 

Får vår del är det självklart och jag tror att många som gått igenom ett uppbrott kan känna igenom sig i min beskrivning kring jobbet som en lovboj. Eller så är det tvärtom, att man inte riktigt fixar jobbet till 100%, och då måste man kunna få utrymme och pardon för det om än under en viss begränsad tid. 

Vi är glada och stolta över att vara den första tjänsten av sitt slag som nu tar plats i Benifys utbud. Benify är marknadens ledande plattform för förmåner, ersättning och kommunikation. Man erbjuder verktyg och vägledning som stärker både arbetstagare och arbetsgivare och fattas bara att man genom denna plattform nu även kan få hjälp i sitt uppbrott. Därtill, med extra förmåner och rabatt. Vill du läsa mer om vårt upplägg hos Benify kan du läsa mer här. 

Work-life balance, remember…

//Charlotte