Vem är Helena Kumblad?

Helena Kumblad är vår nya expert inom juridik. Hon har lång erfarenhet av att jobba som både jurist och advokat, på advokatbyrå, och har bred erfarenhet av att företräda klienter i domstol. Hon har även varit bodelningsförrättare, arbetat som juridisk barnexpert inom socialtjänsten och där ansvarat för LVU-förhandlingar. Idag jobbar hon som processchef på Verahill familjejuridik, med kontor på flera orter runtom i landet. Där leder hon en stor processgrupp med jurister som specialiserat sig mot bodelningstvister och vårdnadstvister.

Hur känns det att bli en del av Endbright?

Det känns jättekul och samtidigt väldigt hedrande och viktigt. Endbright är en spännande och nytänkande plattform som verkligen behövs. Jag och Verahill Familjejuridik ser fram emot vårt fortsatta samarbete med Endbright och att vi tillsammans kan “projektleda” och hjälpa till i det juridiska.

När kan man kontakta dig?

Det finns inga dumma frågor i den här juridiska djungeln. Jag är expert på vårdnad, boende, umgänge och underhållsbidrag. Tveka inte att kontakta mig i frågor som rör bodelning oavsett om du varit gift eller sambo, om ni är överens eller inte överens, eller om det var nyligen eller länge sedan du separerade. Jag hjälper också till med alla frågor som finns kring barnen i en separation. strävar alltid efter snabba återkopplingar, starkt engagemang och kompetens i kontakten med klienten.

Vilka frågor brinner du för?

Jag brinner extra mycket för att hjälpa min klient. Gällande frågor som rör barnen i en separation brinner jag extra mycket för barnens rättigheter vilka nu även har stärkts i och med Barnkonventionens intåg som lag i Sverige.

Vad är det främsta man bör ha koll på?

Det allra viktigaste är att snabbt få kontakt med en jurist för att få en rekommendation på vad du bör tänka på och om det finns något juridiskt att ta i beaktande. Genom Endbright får du dessutom 20 minuters rådgivning kostnadsfritt och jag rekommenderar ALLA att ta del av om man befinner sig i en separation eller har genomgått en. Många tror att det kostar multum att få hjälp av en jurist i samband med en bodelning. Därför är det viktigt för mig att vara transparent gentemot klienten då de alltid har full insyn i vilket belopp de är uppe i under ett ärende.

OCH en sak till som alla måste veta: Skriv inte under någonting innan du stämt av med en jurist. Man har ingen rätt att “ångra” sig om man t.ex. skrivit under ett bodelningsavtal som senare visade sig vara ofördelaktigt för dig.

20 minuters gratis rådgivning med Verahill Familjejuridik – följ denna länk för att boka din rådgivning redan idag!