Varför testamente?

Har ni skrivit testamente? – Det låter kanske sorgligt, ja definitivt, men vi skall ju alla förr eller senare den vägen vandra. 

Jag var själv snubblande nära att vandra in i ljuset då jag för några år sedan låg dödssjuk i det som kallas för septisk chock. Ingen höjdare. Men, desto trevligare med måndag idag, och med Endbright som hjälper de som har det tufft! Och, som därtill alla de som, trots allt det tuffa, valt att inte leva i en olycklig relation, eller kommit till insikten att en olycklig relation inte är värd att leva i, trots allt. Eller att livet är för kort för att leva med någon som bara tycker om en sisådär, eller merså ”nöjer sig”. Det är så jag försöker se på det hela i alla fall.

Men, hur jobbigt eller märkligt det än kan vara att skriva sitt eget testamente så är det ju helt klart något viktigt, inte minst om man har barn och är separerad eller skild. I bästa fall är man överens och jobbar på bra i sitt skilda föräldraskap, men i många fall är det inte så. Då är det viktigt att detta får plats i ett testamente. Det kan då skrivas in att man exemplevis önskar en särskilt förordnad vårdnadshavare. 

Och när vi ändå är inne på delat ansvarsfullt föräldraskap så kan det också vara värt att skriva något gemensamt kring underhåll. Vem betalar vad, när och hur mycket? Detta är vanliga frågor vi får hos oss dagligen.

Våra jurister står till ert förfogande och har hanterat många av dessa frågor, både före, under och efter en separation. De kan också lotsa vidare i hur man faktiskt syr ihop ett avtal såsom ett testamente eller ett underhållsavtal. 

Vill du få hjälp med testamente? Endbright har ett förmånligt paket för dig som vill upprätta ett testamente.

Länge leve livet,

Charlotte