Välkommen Louise!

Vi är SÅ glada i att introducera vår nya skribent och contributor till Endbright, Louise Brown.

Louise är smart. Och modig. Och klok.

Lousie kontaktade mig (modigt) för en tid sedan, och vi fann tidigt att vi hade, utöver skilsmässa, många andra erfarenheter att dela. Vi fann att våra (kloka) reflektioner kring relationer, den hjälp som finns att tillgå och hur vårt samhälle (fortfarande) inte riktigt fattat galoppen i hur man fångar upp, hjälper och stöttar i den tuffa situation en separation eller skilsmässa, de facto, är. Och våra system ser ju ut därefter. Detta har jag skrivit om bland annat här och här.

Endbright finns ju till och lutar sig, bland annat, på statistiken som tydligt visar på hur våra relationer, hur vi lever med – eller utan – varandra, förändras i den tid vi alla lever i idag.

Så här berättar Louise själv öppet om sina egna erfarenheter:

”Jag separerade hösten 2019, har två än så länge små pojkar och bor strax söder om Stockholm. I omgångar under en längre period försökte jag hitta bra och strukturerad information om parterapeuter och juridisk rådgivning. Jag konstaterade att det saknas en samlad plattform för kvalitativa tjänster och stöd för alla de faser man går igenom i samband med en skilsmässa eller separation, före, under och efter. Det fick bli en learning-by-doing, som funkade tack vare fantastiskt stöd av nära och kära. Hade jag haft tillgång till Endbright innan alltihop, hade hela processen varit extremt mycket lättare.”

Så, gott folk, nu kommer vi löpande få ta del av Louises (smarta) artiklar och bidrag till Endbright, och vi hoppas att ni genom Louise skall kunna känna igen er, finna hjälp, stöd och relevans.

Dessutom, givet Louises digra bakgrund kanske vi längs med vägen kan komma in på fler resonemang kring personlig integritet och etik, i vår egen vardag och i samhället i stort. Fattas bara!

Bästa,

Charlotte