Välkommen in i värmen

Det har kommit i väldigt många nya till Endbright de senaste 2-3 veckorna. Jag vill ta tillfället i akt och hälsa alla varmt välkomna.

De flesta som kommer till oss befinner sig, på ett eller annat sätt inför, under eller efter ett uppbrott. Man behöver förstå, lära sig och hantera saker såsom ansökan hos tingsrätten, barn, vårdnad, bodelning eller den psykiska hälsan och välmåendet. Tankarna, ältandet, affekten, ilskan, sorgen, uppgivenheten… allt skall få plats någonstans och när man är i stunden står man inte sällan handslagen och undrar ”Var och hur i hela fridens namn skall allt detta ta plats inom mig?”. Inte sällan känner man sig ensam. Väldigt ensam. 

”Man föds ensam, och man dör ensam” påminde en kär vän mig om. Detta gjorde sig lätt påmint i situationen.

Jag vet, first hand, att den hjälp man behöver i en uppbrott är så viktig och nödvändig. Oavsett om det är ett uppbrott som anses smidigt, enkelt eller om det, dessvärre, skulle vara motsatsen. Hjälpen var svår att hitta, tyckte jag. Det var anledningen till att jag drog igång Endbright, och jag hoppas så, att många, med vår hjälp, skall slippa att känna sig så ensamma och utelämnade som jag gjorde. 

Samhället hjälper inte alltid till, med uppsatta strukturer och normer som pushar så sjuinihelsike på tvåsamheten att när man lämnar tvåsamheten så står man där och det känns inte så varmt och mysigt. Man måste börja traska, med egna stapplande steg. 

De senaste åren har vi sett att ungefär hälften skiljer sig eller separerar. Skilsmässorna ökade under 2020 med ca. 4%. Det är ett faktum att vårt samhälle, våra sätt att leva ihop, och att inte leva ihop, är annorlunda. Det är bara det att vår samhällstruktur, normer och värderingar inte riktigt hängt med. Ej heller finns det rätt och lämplig professionell hjälp att få, på det stora hela, anpassat ur ett helhetsperspektiv. Visst man kan googla på eget bevåg, men det tenderar att vara spretigt, osammanhängande och – i längden – mer kostsamt för att inte nämna mödosamt. Många tvingas göra avkall och genomgå stora förändringar både praktiskt och faktiskt.

Genom våra tjänster får du tillgång till kurerad och väl avvägd hjälp. Rätt mängd juridik för just ditt sammanhang, tydligt ekonomisk rådgivning och hjälp med välmående. Tro mig, jag vet själv vad det kan kosta, fullständigt i onödan, och jag menar med Endbright att alla skall ha råd att skilja sig schysst. Det har jag själv sett till i de samarbeten och upplägg som vi erbjuder. Du kan, när du vill, ta del av personligt anpassat innehåll och hjälp. Allt ifrån de dagliga artiklarna till genomarbetade checklistor och tillgång till våra utvalda, och med tydliga och strukturerade kriterier, professionella rådgivare.

Alla som kommer till Endbright skall få känna tro på framtiden och förhoppningsvis kunna se lite ljusare på saker och ting.

Så, välkommen in i värmen. Där det känns lite extra varmt en kall och blåsig januaridag. 

Charlotte

PS 1. Du kan alltid maila oss på hello@endbright.se eller till mig direkt på cl@endbright.se

PS 2. Du har kanske redan varit runt på vår sida men här hittar du skilsmässoboken som är gratis för alla som registrerat sig. Här hittar du Divorce Planning och här kan du läsa om alla våra tjänster.