Udda Veckor

Hur hanterar man allt det som kommer efter separationen? Så som omgivningens reaktioner och känslor, barnens förväntningar och exets nya relationer?

Den nya serien Udda Veckor med Christine Meltzer och Linus Wahlgren i huvudrollerna är ett skilsmässodrama med humor. Trots det ibland något förenklade, ringar detta drama även in mycket av det som vi dagligen möter i samtal med er på Endbright, framför allt att en separation ofta tar tid och att den kräver anpassning, både gentemot sig själv, mot barnen, sin ex-partner och sin omgivning.

I serien får man utöver det separerade paret även följa parets bästa gemensamma vänner. Det är ibland så att dessa tenderar tycka det är än mer jobbigt än det separerade paret själva. Hur ska de förhålla sig till separationen? Hur påverkas vänskapen de fyra emellan? Går det att undvika att ta någons ”sida”?

Udda Veckor lyfter även sådant som kan vara svårt att förbereda sig på inför en separation, nämligen de reaktioner och känslor som kommer när ens ex-partner ger sig in i nya kärleksrelationer. Hur gör man sig redo för det och går det ens att förbereda sig på?

I serien speglas också föräldraskapet med dess olika roller, om att helt plötsligt ta det fulla föräldraansvaret ena veckan men att veckan därpå kunna släppa kontrollen och låta sig lita på sin med-förälder.

En helt klart sevärd serie med många frågor som det sällan finns ett facit för, men som lyfter mycket av det man många gånger kan känna sig ensam om.

Läs mer om Udda Veckor här

Och kom ihåg att det inte går att förbereda en skilsmässa i fulla drag, men med rätt verktyg och redskap kan du åtminstone underlätta denna, inte enbart för barnen utan även för dig och i bästa fall den du separerar ifrån. Vi hjälper dig gärna, oavsett om du står inför, under eller efter en separation eller skilsmässa.

Nu lider påsken mot sitt slut. Imorgon håller vi öppet precis som vanligt! Till dess önskar vi en fin kväll!