Söndag och fula kläder?

Söndag betyder överlämning för många. Jag satt i samtal med en vän häromdagen som berättade om sina barndomsminnen och varannanveckaliv.

En av de saker som min vän beskrev var skillnaden mellan hur det var att bo hos sina respektive föräldrar. Det som svetsat sig fast var när man skulle till den andra föräldern på söndagen och hur syskonen då ikläddes sina fulaste och mest slitna kläder, eftersom den ena föräldern ansåg att den andre inte kunde hantera eller slarvade bort de ”vanliga” kläderna.

Sådana här saker sätter uppenbarligen sina spår och där finns självfallet många aspekter att lyfta och jobba med här.

Hos oss jobbar vi mycket med Före, Under och Efter, som jag skrivit om tidigare:

  • Före – Funderar du på att ta steget?
  • Under – Jag är mitt uppe i det hela!
  • Efter – Hur hanterar jag livet nu och sen och hur förhåller jag mig till min ex partner?

En som har erfarenhet inom dessa tre är Psykolog Helena Kubicek Boye, som är en av Endbrights nya rådgivare. Nästa vecka kommer ni att få följa och lära känna Helena. Häng med på allt från morgondopp, sömnskola för barn och allmänt välmående i skilsmässovardagen!

Därtill, hoppas att ni följde oss förra veckan när vi introducerade Linda Ljunggren Syding. Vi körde live chat, gick igenom juridikens A och O samt slog ett slag för alla de barn som hamnar just i kläm. Missade du Lindas intro, kan du läsa mer om henne här.

COVID-19 är nu något vi lever med. Vare sig vi vill eller ej, så är det något vi måste lära oss att förhålla oss till. Precis som med våra ex-partners ;-).

I Kina just nu har man statligt subventionerad parterapi för gifta par. Vi har ju många gånger varit inne på detta, och talat om våra brister i ”Relationskunskap”. Förebygga är ofta en nyckel i sammanhanget. Oavsett om man delar på sig eller ej, så måste vi… just det… förhålla oss till varandra, på bästa möjliga vis. 

Fortsatt fin söndag på er,

Charlotte