Som en bubblande sockerdricka

Tilde Fröling beskriver den första tiden som separerad som en tid då hon fick vara tonåring igen. Helt plötsligt hade hon tid att umgås med sina vänner, vara spontan och gå på bio. Hon befann sig i ett rus likt en (citat) ”bubblande sockerdricka”.

Men ruset la sig. Istället tog sig måendet en helt ny vändning. Hon hade gjort slut med sitt barn, på varannan-vecka basis.

Helgerna spenderade hon i barnets säng, hon grät hysteriskt vid sandlådorna och låg vaken om nätterna för att skriva listor på allt kul hon och hennes barn skulle göra när det var hennes vecka igen.

Hon kände sig tom. Hade hennes egna behov prioriterats framför hennes barn? Var hon den sämsta mamman på jorden?

För att kompensera dessa känslor blev hon till en cirkus där den ena aktiviteten efterföljde den andra när barnet var hos henne.

Tilde Fröling beskriver klokt och med högt igenkänningsvärde om de känslor som uppstår under och precis efter en separation i en krönika på SVT i samband med programmet Opinion Live där ”bonusfamiljen” debatterades.

Allt blev bra för Tilde till slut, men det tog sin tid, det måste det få göra.

Läs Tildes debattinlägg här.

Känner du igen dig i Tildes krönika? Har du svårt att landa i ditt uppbrott och behöver hjälp med att bygga upp ditt självförtroende och självbild igen? Vi vet att många tappar bort sig själva i sitt uppbrott och dessutom känner sig som världens sämsta förälder. Därför finns vi här för dig, för att du förtjänar att må bra och för att du ska tro på dig själv som förälder.

Boka rådgivning med någon av våra väl utvalda experter inom Välmående, till förmånliga priser.