Säg hej till Sara!

Det är inte enbart den juridiska rådgivningen som det finns behov av, vi ser också att det finns en större efterfrågan på den psykologiska rådgivningen. Vi är därför väldigt glada att presentera vår nya expert och rådgivare inom Välmående, Sara Bengtzon.

Varmt välkommen till Endbright – vad fick dig att vilja bli en del av Endbright?

Redan första gången jag läste om tjänsten gillade jag idén. Jag tror på att underlätta för människor i svåra situationer. Det stämmer väl med min kärnverksamhet.

Du arbetar med Schematerapi – berätta mer om hur det funkar?

Det är den gren av den kognitiva beteendeterapin jag känner mig hemma med.

Den är evidensbaserad och i modellen använder vi oss av anknytningsteori och upplevelsebaserade metoder, vid behov kan denna ha fokus på barndomserfarenheter och terapialliansen.

Vilka frågor brinner du för?

Den stora glädjen med mitt jobb är att jag träffar så många olika kämpande människor med starka viljor eller lidande. Sen är jag ju också förtjust i forskning och litteratur. Men kanske mest för att göra terapi mindre ”hemligt”.

Vad är ditt bästa tips till att stärka sig själv?

Ett gediget arbete med vår inre arbetande modell av oss själva! Den är guidande. Hur jag pratar till mig själv!

Vad är dina bästa tips för någon som skiljer sig eller befinner sig i ett uppbrott?

Uppbrott av olika slag väcker ofta starka känslor. De är sällan farliga. Men kan överraska. Tänk på att det finns ett längre perspektiv och ta hand om de känslor som uppstår och agera på de behov de motsvarar. Till exempel att vrede handlar om revir. Ledsenhet avsaknad av. Att gå i känsloskola är bra och jag har här gedigna lästips och övningar!

När kan man vända sig till dig?

Jag tänker att jag inom ramen för tjänsten gör mest nytta vid rådvillhet. Hur navigera i en utmanande situation? Jag är en part som lyssnar och ger stöd.

Känner du att du hamnat i rådvillhet? Behöver du stöd att navigera i din separationsprocess? Då hjälper Sara dig. Här bokar du din rådgivning med Sara.