När skilsmässan är ett faktum

Om man…

…skall vara lite krass så kan uttrycka det som om det är ”högsäsong” för separationer och skilsmässor. Inte en speciellt rolig högsäsong men ibland nödvändig och den bästa vägen att gå.

”Det skrivs och pratas”

Att det är ett aktuellt ämne just nu märks inte minst när det kommer till exempelvis reportage i tidningar och gäster i olika tv-program. Senast i morse var psykologen Anna Bennich gäst i morgonsoffan hos TV4 där hon pratade om och svarade på tittarnas frågor om separationer och skilsmässor. Se gärna det närmare 8 minuter långa inlägget på TV4 Play, När skilsmässan är ett faktum.

”Det är en sorglig sak att gå igenom”

Hur överens man än må vara och hur rätt det faktiskt är så är det oundvikligen en sorglig process i de allra flesta fall. Det är därför så viktigt med både kommunikation och planering så att man gå igenom en så smidig process som möjligt. Det är självklart tråkigt att man som par hamnar här men se det inte som ett misslyckande, även om det är naturligt att det känns så iallafall till en början.

”Lättare sagt än gjort?”

Oavsett att/ om ni båda är överens och har en bra dialog så är det mycket som ska hanteras. Det av både känslomässig och praktisk karaktär. Ett råd är att ta den hjälp du kan, det finns till exempel mycket bra böcker eller så kanske terapi är lösningen för dig. När det kommer till det praktiska så finns det hjälp att få även där, allt beroende på vad och hur mycket du känner att du behöver.

Även om mycket känns tungt just nu så kommer det att bli bättre.

 

Vi på Endbright finns här som stöd och hjälp i din separation eller skilsmässa, så mycket eller lite som du själv känner att du behöver.

!
Registrera dig GRATIS för att läsa mer!
Registrera dig snabbt och enkelt för att fortsätta läsa!
Redan registrerad? Logga in