När skilsmässan är ett faktum

Om man…

…skall vara lite krass så går vi nu in i det som kallas ”högsäsong” för separationer och skilsmässor. Inte en speciellt rolig högsäsong men ibland är separationen nödvändig och den bästa vägen att gå.

Hur överens man än må vara och hur rätt det faktiskt är så är det oundvikligen en tuff process i de allra flesta fall. Det är därför så viktigt med både kommunikation och planering så att man gå igenom en så smidig process som möjligt. Det är självklart tråkigt att man som par hamnar här men se det inte som ett misslyckande, även om det är naturligt att det känns så iallafall till en början.

Snarare, en separation är också, igen oundvikligen, början på något nytt.

Oavsett att/ om ni båda är överens och har en bra dialog så är det mycket som ska hanteras. Det av både känslomässig och praktisk karaktär. Ett råd är att ta den hjälp du kan. Även om mycket känns tungt just nu så kommer det att bli bättre.

Vi på Endbright finns här som stöd och hjälp i din separation eller skilsmässa, så mycket eller lite som du själv känner att du behöver. Boka din kostnadsfria Divorce Planning Konsultation idag.