En av de vanligaste frågorna vi får är kring ekonomi. 

Många är oroliga över sin ekonomi i skuggan av ett uppbrott. ”Har jag råd?” – Dels när man finner sig mitt uppe i ett uppbrott, eller står inför ett. Det kan röra som om en mängd olika typer av utgifter, stort som smått, som man behöver hantera när man delar på sig. 

Jag kan själv känna igen mig i den ekonomiska förändringen och ansvaret som infaller när man blir både mamma och pappa. Där finns ingen annan att luta sig på. Det är upp till mig att dra in och distribuera stålarna. Stålar som jag och mina barn skall skapa ett nytt liv på. Förhoppningsvis en framtid också. I bästa fall kan jag lära dem ett och annat om ekonomi också.

Jag har också, som ensamstående, fått, krasst, lära mig mer om ekonomi än vad jag egentligen vill erkänna. Jag kunde inte så mycket som jag trodde. Man tror att man har koll. Men ofta, tji fick jag, och då var det omstart, googla och fråga runt. Fast det där med att fråga runt är känsligt. Vi pratar inte med vår omgivning om pengar. Det är lite fult. Lite skämmigt. Lite svenskt.

Så, just därför, talar vi extra mycket om ekonomi denna veckan! Vi är så glada i att introducera ett antal nya pusselbitar i Endbright som gör att vi kan hjälpa de som går igenom ett uppbrott ännu mer. Lite mer handhållning längs med vägen.

Missa bland annat inte Sandras kurser och handfasta hjälp i att förstå och stärka sin ekonomi. Vi har även en ny kunnig rådgivare inom ekonomi på ingång. En “personlig tränare” i att hantera de egna räkenskaperna.

Ibland är det ju dessutom så att man inte klarar hela kassan själv. Skralt cash flow som hindrar att man kan ta sig vidare. Därför blev det också viktigt, utöver att utbilda, skapa innehåll och självförtroende som hjälper våra medlemmar ekonomiskt att kunna ge den där extra hjälpen som kan behövas ibland. När man inte har pengarna där och då och behöver låna.

Så jag letade runt lite, och fann Lendify. (Jag letade faktiskt en hel del, för jag ville inte fastna i “snabba, enkla pengar-fällan.”)

Lendify är inte vilken långivare som helst. Idag finns det många aktörer som erbjuder lägre ränta, snabba lån och hjälp med finansiering i stort. För oss var det viktigt att samtligt hitta någon som agerar med ansvar, har ett större perspektiv på ekonomisk hälsa och som faktiskt även kan hjälpa människor i att skapa en sund ekonomi. Både på kort och lång sikt. 

Hos Lendify finns vissa saker som inte alla andra låneaktörer erbjuder. Man har, utöver en sund kreditkontroll en tydlig ställning och uppföljning kring vad klok konsumtion innebär. Överbelåning är någon man är mycket varse om, och ser som ett problem. Därav vikten i att välja rätt aktör i lånedjungeln när och om man behöver ta ett lån, vilket i sig inte är varken ovanligt eller konstigt. Så länge det görs under rätt former. 

Endbright teamet var nyligen på besök hos Lendify och slogs just av den känsla av det ansvar som man bär med sig i kommunikationen med sina kunder. Tydlig information är A och O. 

Här kan du läsa mer om Lendify och hur de jobbar.

Ibland behöver man lite extra hjälp med ekonomin, och det är helt ok.

//Charlotte