Million dollar question 

Hur vet man? Ja, hur i hela fridens namn vet man om man skall stanna eller lämna? När det verkligen inte kommer att fungera att leva tillsammans längre? När det är dags att avsluta relationen?

Jag får inte sällan frågan från vänner av bekanta, nu när jag gett mig hän Endbright. Vid det här laget får jag även frågan från människor jag inte känner; människor på stan eller människor som mailar mig. Ja, hur vet man…? 

Jag har långt ifrån alla svar. Jag är bara en av de många som gått igenom ett uppbrott och som lever med det som blev ur ett uppbrott. Jag är ju bara jag. En siffra i statistiken. Men visst, å andra sidan, en siffra som vid detta laget lyssnat in, läst på, gjort oändliga timmar av research, strukturerat data, tagit del av rapporter och med Endbright som grund direkt hjälpt hundratals par och individer i sina uppbrott.

Jag tror att där finns två svar på frågan ”Hur vet man”? Båda lika luddiga tillika starka som en magkänsla kan vara. För, till syvende och sist, är det i detta läget oftast den vi människor är nödgade att förlita oss på.

De problem, svårigheter och kval man har i sin relation kan antingen vara dels fundamentala eller av omständigheterna styrda. Antingen så är det djupgående (moraliska, kulturella, grundläggande) faktorer som gör att man inser, antingen ganska snabbt eller att det ger sig över tid, att man helt enkelt inte delar samma grund i att bygga en relation på. När förälskelsen lagt sig och vardagen visar sig, vilket kan ta flera år ibland, inser man att man helt enkelt inte passar att leva ihop.

Det andra sidan på myntet är, tror jag, merså omständigheterna. Småbarnsåren är en klar sådan. Lika ljuvligt, kul och omvälvande som det kan vara, lika kämpigt, frustrerade och slitigt kan det vara. Frågan är bara hur länge man ”klarar” att gå med lite skav här och där? Kan man lappa och pussla ihop längs med vägen i form av underhåll, date nights och annat? Eller skaver skon till slut så illa att man inte orkar längre? Och, är det värt det? (Yolo osv.)

Det finns såklart inget rakt svar, det finns det aldrig när det handlar om människans känsloliv. Om än att jag alltför ofta önskar där fanns ett facit att tillgå i livets bok. Man kan möjligen diagnostisera, men något universalbotemedel eller quick fix finns inte. Vi skall alla denna vägen vandra. 

Vi knäcker dessvärre inte koden kring relationer och uppbrott just idag, här och nu. Men, efter att ha varit igång ett tag nu så är jag väldigt glad över att nu kunna erbjuda samlad hjälp i form av skräddarsydda rådgivningspaket. Så, svar på den magiska frågan kan jag tyvärr inte bistå med, men en bit på vägen kommer man allt om man tar hjälp, guidning i att kunna fatta rätt beslut när man knatar på där längs livets stig. Oavsett om man bestämt sig eller ej. 

//Charlotte

PS. Våra paketlösningar hittar du här. 

!
Registrera dig GRATIS för att läsa mer!
Registrera dig snabbt och enkelt för att fortsätta läsa!
Redan registrerad? Logga in