”…mamma och jag har fått en fnurra på tråden…”

”…mamma och jag har fått en fnurra på tråden…”, så inleder Klara Zimmergrens pappa samtalet om att hennes föräldrar bestämt sig för att skiljas. Detta säger hon, är vändningen, hennes liv hade nått sin ”huvudkonflikt”.

Hennes son ska åka på semester utomlands. Med sin pappa. Han ställer frågor om vad hans mamma ska göra när han är borta.

Hon kommer inte få se på när han badar i poolen, eller tuggar i sig frukostmackan. Om hon inte frågar sin sons pappa om hon får följa med, förstås.

Klara Zimmergren beskriver på ett fenomenalt sätt den emotionella turbulens som uppstår som barn och förälder vid en separation, i sitt sommarprat från i lördags (19/7) i Sveriges Radio P1.

”…det kan vara problematiskt att leva som ett par utåt, när man egentligen inte är ett par…”

Hon ger exempel på olika scener ur ett äktenskap, gråa sådana. I grunden kärlekslösa, men praktiska. ”…det kan vara problematiskt att leva som ett par utåt, när man egentligen inte är ett par…”, nu är det inte hennes pappa, nu är det hon som ska berätta för sitt barn, att hon och hennes sons pappa ska skilja sig.

”… som skild missar du halva ditt barns liv…”

Någon säger till henne ”… som skild missar man halva sitt barns liv…”, och hon frågar sig såklart, ”…vem skulle inte välja att stanna kvar, enbart på grund av en sån mening?…”.

 

Ta del av Klara Zimmergrens sommarprat här! Och kom ihåg att vi på Endbright finns till för att hjälpa och ge support till dig som funderar på, har gått igenom eller är mitt uppe i ett uppbrott, en skilsmässa eller en separation.