Kanske är det en besiktning som ska till?

Är det alltid av rekommendation att separera? Varför är det fortfarande tabu att ta hjälp med sin relation? Finns det något sätt att hitta tillbaka till varandra trots en djup svacka?

Idag fick vår grundare Charlotte Ljung äran att vara med i en radiointervju med Guldkanalen. Intervjun inleddes med att januari är den månad då många väljer att separera. I linje med det fick Charlotte frågan om det faktiskt kan vara värt att kämpa lite extra innan man tar det där steget om att separera.

Charlotte lyfte något som vi tidigare skrivit om – nämligen att besiktiga sin relation. Vi reparerar och besiktigar våra bilar varje år. Varför inte använda det som utgångspunkt även för våra relationer? Alla relationer kräver emellertid omsorg och behandling.

Här kan du ta del av denna intervju.

Ibland klarar man detta själv. Om man är kommunikativa och har lätt att prata med varandra om sina problem är ofta steget att ta itu med sina relationssvackor, inte så långt. Har man däremot svårt att kommunicera med varandra och än mer förstå den ena och andres behov behöver man ibland stöd från en utomstående person.

Redaktionen önskar er en fin helg med eller utan en partner vid din sida.