Kan skilsmässa smitta?

”Skilja dig vid 62, hur dum är du? Vad tror du att du ska uppnå?” Något annat, svarade Amelia. 

Amelia längtade efter nya drömmar att förverkliga, väninnnekören fyllde i – ”Har du inte gjort det hela livet? Det låter egoistiskt…”

Skilsmässa fortsätter vara ett återkommande tema bland årets sommarpratare. Denna gång var det dags för journalisten Amelia Adamo som tidigare även gästat ”Endbright Möter…”. 

I sommarpratet talar Amelia Adamo om åldersfördomar, om det egentligen går att uppnå en resonlig skilsmässa och om lusthormonerna som blomstrade vid 62-årsåldern. 

Amelia resonerar om sin skilsmässa och den tacksamhet hon känner över åren hon och hennes före detta man fick, om att våga se på sin skilsmässa utifrån att de förlorade den gemensamma framtiden men också fick en ny chans, om 40-talisterna som den första generation kvinnor med egna bankkontot och frihetskapital som gick från att vara familjens VD, som har varit hemma tillräckligt och längtar ut, samt om att vara 60+ och i sina bästa år. 

I detta sommarprat lyfter Amelia även åldersfördomar, väninnekören som menade att hon var för gammal för att dejta och hon frågor hon sig – kan skilsmässa smitta?

Lyssna på Amelia Adamos sommarprat. 

Endbrights grundare Charlotte Ljung har tidigare varit gäst i ”Roligare än du tror – Livet efter 50 ++” med Amelia Adamo och Susanne Hobohm och missa inte Amelias medverkan i ”Endbright Möter…” på ämnet skilsmässa, där det talas mer om 60+ skilsmässorna.