Kaffe med kaka

Den oskyldiga….

…flörten vid kaffeautomaten på jobbet, hur många av oss har inte upplevt den? Den har säkert också fått oss att både känna oss uppskattade och framförallt sedda. Vi blir kanske ett lite gladare jag… Om det stannar där och bara blir som en liten vitamin-kick är det då ok?

”Lite mer energi”

Om det verkligen bara är just en oskyldig liten flört så kanske vi alla behöver den och den kan ju kanske till och med gynna den egna relationen. Man blir kanske lite pepp. Ett piggare, gladare jag har större tålamod och säkert också lite mer ork till de där annars så tråkiga vardagsuppgifterna som tvätten och städningen. Eller vad tror ni?

”Vad är ok?”

Vad tycker egentligen svenskarna är ok att göra på en arbetsplats?  Här är några exempel på vad ”vi” tycker är ok enligt en undersökning gjord av RFSU.

  • Kramas                                                 39%
  • Ge gulliga smeknamn                       17%
  • Flörta över datorn                             14%
  • Flörta                                                   13%

”Kärlek på kontor”

Att hitta kärleken på jobbet är inte alls ovanligt. Enligt studien How Couples Meet and Stay Together gjord av forskare vid Stanford uppger 11% att de träffat sin partner via jobbet. Enligt en undersökning gjord av Sifo här i Sverige säger 10% att de mötte kärleken på jobbet. I Storbritannien är det så många som 20%.

Exemplen på par som träffats på jobbet är många men ett där just kaffeautomaten spelar in är Amanda och Alex Schulmans. Han beskriver hur han noga höll uppsikt så att han ”råkade” hamna vid kaffeautomaten samtidigt som Amanda. Ofta. I boken Att vara med henne är som att springa uppför en sommaräng utan att bli det minsta trött får vi läsa om när förälskelsen slog till och han inte kunde tänka på något annat än henne..

”Jobb & kärlek”

Sajten CareerBuilder lät 100 slumpmässigt utvalda personer som representerar Sveriges befolkning svara på frågor om jobb och kärlek. Att det är vanligt med arbetsplatsromanser råder det ingen tvekan om.

  • 43% har dejtat en medarbetare vid något tillfälle

Dessutom är oddsen goda att det blir allvar…

  • 21% av dem som dejtat en medarbetare har också gift sig med denne

Det vanligaste är att man dejtar någon på samma nivå. Det är bara 6% som svarar att de gått ut med sin chef.

Sociala sammanhang utanför jobbet är det som får människor att inleda romansen. Hela 23% svarar att det var på firmafesten men även att man sprungit på varandra utanför jobbet eller jobbat sena kvällar ihop är tillfällen som blir startpunkten för en romans.

”Öppenhet”

Det är klart att man kanske inte vill basunera ut sitt kärlek och sitt förhållande innan man känner sig säker att det är seriöst men relationsexperterna påtalar vikten av att då verkligen att sköta relationen helt utanför jobbet för att undvika skvaller och rykten. Givetvis ska man alltid hålla isär arbetet där man är kollegor och fritiden där man är ett par för alla på arbetsplatsens skull (inte minst din egen!).

”Ingen egen sfär?”

Om man driver företag ihop så är man ju både van och ”tvungen” att dela både arbetstid och fritid med sin partner. Det finns många fördelar i det som tex att man lättare kan planera, har större förståelse för jobbsituationen och så vidare. Det blir ju lite liknande om man arbetar på samma arbetsplats, även om den kanske är större och man inte alls jobbar på samma avdelning. Hur är det att inte ha en egen ”sfär”, att ha inte ha sitt eget arbetsliv utan man delar allt? Finns det en risk att det sliter mer på relationen? Har du erfarenhet av det och vad tycker du är fördelarna jämfört med nackdelarna? Mejla oss gärna om du vill dela med dig av dina erfarenheter.

 

Vi på Endbright finns här om du behöver hjälp, stöd eller har frågor gällande din skilsmässa eller separation. Mejla oss gärna så att vi kan se hur vi på bästa sätt kan göra just din skilsmässa eller separation så smidig som möjligt.

 

 

!
Registrera dig GRATIS för att läsa mer!
Registrera dig snabbt och enkelt för att fortsätta läsa!
Redan registrerad? Logga in