Jul eller ej…

Jag tycker personligen att julen är tuff. Jag älskar inte jul. Så enkelt är det. Och det har tagit mig ganska lång tid att komma fram till att det är just så och att det också är ok att tycka så. Jag är bra på annat helt enkelt. 

Hype

Jag känner ofta att julen kommer med alltför stor press och hype kring ”lyckliga familjen” oavsett konstellation, nutida eller traditionell, eller kring allt julstök med dekorationer (som jag aldrig tycks få kläm på, än mindre hänga upp – de ligger fortfarande i sina lådor om än att lådorna denna jul faktiskt kom upp från källaren) och hela matlagningsbiten och kola-kokande tycks inte heller ligga mig för eftersom jag på det stora hela är en usel kock.

Tuff för mig

Julen kommer med tuffa reflektioner för mig, då svåra saker inträffat i mitt liv kring denna tiden de senaste åren. (Murphys law?) Men… bara för att jag inte älskar julen betyder inte det att jag inte kan fira jul och njuta. På mitt sätt. Jag älskar att få vara i lugn och ro med mina barn, vänner och familj. Att få göra ingenting alls. Att få sova (älskar att sova…), läsa (stark andra plats) och bara gå omkring och låta höstens alla tankar få falla på plats. 

De åren jag inte är med barnen har jag lärt mig att ta vara på den tiden jag då har utan dem. Och i det, så uppskattar man dem alltmer. Kramar dem lite extra när man väl ses igen.

Jag vill mena, att jag på många vis har jag, genom skilsmässa, blivit en så mycket bättre mamma.

Och det är ju sådant som räknas, och det känner barn också, är min övertygelse. Tuffa tider gör oss bättre och starkare. Det vet jag, tro mig.

Jag drar

Jag har istället lärt mig att mina jular inte skall firas hemma, utan att jag mår bra av att åka bort. Nära eller lite längre bort varierar. Just detta är ju olika för oss alla, men jag tycker det är så skönt att äntligen ha landat i denna insikten. 

Jag hoppas Endbright kan, under nästa år, få bli en fin stöttepelare, ett bollplank och som en stadig hand och trygg famn (en ganska kul och peppande sådan därtill!) där man tillsammans får just nya insikter som tar oss framåt mot nya härliga mål i livet!

Jul eller ej, ha sköna dagar nu,

Charlotte

Separationsakuten håller öppet hela julen! Alla dagar mellan den 23 december och 2 januari kommer våra Divorce Planning-koordinatorer finnas tillgängliga för en GRATIS konsultation – för att lyssna, ge råd och vägleda dig i rätt riktning och till rätt hjälp.