Hur håller man ihop?

”Jag kan förstå misstron mot oss frånskilda”, skriver Christian Daun, som kommentar till den kritiserade SVT-serien ”Gift vid första ögonkastet”, i Svenska Dagbladet.

Serien bygger på en plågsam förväntan. I grunden om en livslång kärlek. Programmet som går ut på att träffa den livslånga kärleken har i många fall misslyckats, åtminstone sett till det mål om att gifta sig och vara kvar i äktenskapet efter en fyra veckors prövotid.

Många av de deltagare som medverkat i ”Gift vid första ögonkastet” väljer att gå skilda vägar efter att spenderat sina fyra veckor ihop. Något som kritiserats brett. Bland annat i sina försök att intellektualisera något som inte går att intellektualisera, nämligen kärlek.

Att skildra spruckna äktenskap, som vi tidigare även denna veckan skrivit om, är inget nytt. Christian Daun saknar skildringar som lyfter hur man håller ihop ett äktenskap. Hur man lyckas med den livslånga kärleken.

Han säger att ”Gift vid första ögonkastet” är ”…ett realityprogram med noll realness. Allt är konstlat, forcerat.” och att ”…det är himla synd, för vi är några stycken som hemskt gärna hade sett en serie om hur man står ut med varandra. På riktigt.”

En minst sagt intressant krönika skriven av Christian Daun som du kan läsa i sin helhet här.

Idag kan man se det senaste och tredje avsnittet av serien med avsnitts-titeln ”Flytta ihop: Jag får så ont i magen”.

Christian har även skrivit en del krönikor för oss här på Endbright om sin egen skilsmässa och de känslor som kommit med den.

Här finner du dessa krönikor.