Före, under och efter…

Skilsmässa är inte en ”one-time-thing”, det är något man lever med. Länge. Där finns ett före, ett under och ett efter.

Före kan pågå jättelänge. Flera år. Man kan vrida och vända på saker och ting, man kan älta, man kan försöka förstå och man kan köpslå med sig själv.

Sedan hamnar man kanske mitt i det. I stormens öga. Det är mycket som händer, många pusselbitar som helt plötsligt skall falla på plats. Underskrifter, uppdelningar och överenskommelser. Allt i ett filter av känslor vilka likt en jojo åker upp och ner, fram och tillbaka.

Och till sist, då skall man landa. Hitta det nya; rutiner, upplägg och sätt att se på tingen, att förhålla sig. Detta kan vara och upplevs ofta (hos undertecknad) som ett evighetsjobb. För inte minst, om man har barn, så lever man i att förhålla sig till läget dag ut, och dag in. Förhålla sig till varandra som föräldrar, till barnens välmående, till livets skeenden, till andra människor som kommer och går. Vissa består. Under veckor och år, allteftersom vi alla vandrar vidare.

Längs med vägen bär vi alla med oss någon typ av packning. Ett bagage som stundom känns lätt att bära och rymligt. Och stundom förstår man inte hur man skall kunna bära ens sig själv, än mindre en väska som känns oändligt stor.

Man lär sig med tiden i bästa fall att packa om, anpassa och packa bättre. Finns där något som ens heter packa rätt? Med lite tur hittar man kanske också någon som kan hjälpa en att packa upp sitt bagage. Ett plagg i taget. Och som kanske hjäper till att bära bagaget bitvis på vägen. Det är fint, kan tyckas.

Allt detta bär man med sig, till vardags och till fest. Under arbetstid och under semestern. Och hur många sköna bilder vi än skapar i vårt sinne, i våra album, eller berörs av i våra flöden, så finns där en verklighet och ett nu som vi ibland kan direkt påverka, och där vi ibland bara kan välja att låta tingen ske.

Idag låter vi tingen vara som de är. Jag tar ett steg i taget. Skön söndag på er!

//Charlotte