Ett bra uppbrott?

Går det att hålla fast och vara kvar i ett äktenskap eller relation när man redan bestämt sig för att man vill bryta upp? Och hjälper parterapi? 

Liv och Ingmar går i parterapi. Liv väljer i deras första samtal med parterapeuten att göra slut. Ett beslut hon övervägt och landat i. Ingmar däremot, blir tagen på sängen, och har både svårt att förhålla och finna sig i det Liv nu initierat.

I humorserien ”Skärvor av ett äktenskap” i Sveriges Radio med Sissela Benn, Jonathan Unge och Erik Holmström får man följa ett par i uppbrott.

Liv menar att de går i föräldraparsterapi, och inte en sedvanlig parterapi. Humorserien beskrivs skruvad och som en satir av Sissela och Jonathans egen skilsmässa. Den gör dock inte till intet den kris ett uppbrott och en separation ofta innebär. Det är snarare så att den i all humor och på ett okonstlat sätt lyckas lyfta fram mycket av detta. Framför allt att en separation tar tid. Att förhålla sig till, att vara i och att leva med. Inte minst som föräldrar – den nya relationen sätter krav på nya förhållningssätt, rutiner och fundament.

I det senaste avsnittet av Talkshowen ”Carina Bergfeldt” på SVT berättar Sissela Benn och Jonathan Unge om sin separation och om humorserien. De talar öppet om deras syn på parterapi, men även dess syfte som för Sissela handlade om att försäkra sig om ett ”bra uppbrott”.

Nu är en andra säsong påväg och senare i vår går det att lyssna till Liv och Ingmars fortsatta separationsresa.

Att försäkra sig om ett bra uppbrott hjälper vi dig med. Inom kort kommer vi även kunna erbjuda dig och er som par en större lösning för att din och er separation ska bli så smidig som möjligt, med ert och barnens välmående och bästa i behåll.