Endbright undersöker: Fackets stöd vid skilsmässa

Har du svårt att klara jobbet när du skiljer dig?

Räkna inte med fackets stöd!

Endbright kontaktade under våren 2021 sex av de största fackförbunden i Sverige för att undersöka vilken hjälp eller stöd de kan erbjuda sina medlemmar som genomgår en svår skilsmässa eller separation. I kontakten med med fackförbunden ville vi undersöka vilket stöd de kunde ge. Bland de kontaktade förbunden återfinns Unionen, Kommunal, Vision, Handels, IF Metall och Sveriges Ingenjörer.

Vår undersökning visar att det inte finns några direkta insatser. Förutom tillgång till särskilda sjukförsäkringar och rabatterade juristtjänster så tar facken inget ansvar i frågan.

Vårt syfte med undersökningen var att se om det finns utrymme för fackförbunden att utveckla sitt arbete för att stötta de arbetstagare som går igenom en separation eller skilsmässa.

Läs mer om vår undersökning om fackförbundens stöd här!

Endbright hjälper även företag!

Vill du som arbetsgivare utöka ditt stöd till dina anställda? Med Endbrights företagserbjudande tar du ett aktivt ansvar för dina medarbetare och förser dina anställda med rätt hjälp i sin separation eller skilsmässa. Läs mer om vad vi kan hjälpa till med!