Endbright Möter en av våra Separationkoordinatorer

Vi vet att en skilsmässa sällan är enkel och att det kan vara svårt att veta i vilken ände man börjar. Därför erbjuder vi gratis konsultation med våra separationskoordinatorer. Genom våra separationskoordinatorer får du vägledning och vidare hjälp inom Juridik, Ekonomi och Välmående.

Men hur ser en konsultation egentligen ut? Vilka frågor kan du förvänta dig få svar på? Och varför rekommenderar vi på Endbright dig denna rådgivning? Endbright’s redaktion möter en av våra separationskoordinatorer, Cecilia Gustafsson.

Varför tycker du att gratis konsultationen är en viktig tjänst?

Jag upplever att det finns många frågetecken, var och hur börjar jag? Många gånger står praktiska frågetecken i korrelation till de känslomässiga, vilket gör det särskilt svårt att kartlägga vilken riktning man ska ta.

Vilka är de vanligaste frågorna du får?

  • Frågor som rör bostaden och ekonomin är de absolut mest förekommande frågor jag får.
  • Många gånger finns ett ojämställt ekonomiskt förhållande i relationen till den nuvarande eller före detta partnern.
  • Man vill gärna få svar på att man tänker och gör rätt.
  • Jag ser också ett stort behov att få prata med någon utomstående om sin situation, man saknar någon som förstår vad en separation faktiskt innebär känslomässigt.

Hur går den kostnadsfria konsultationen till?

Du kan boka rådgivning om 15 minuter. Varje vardag mellan måndag till fredag tar vi emot via telefon eller videosamtal. Man bokar sin konsultation i vårt bokningssystem här. När man fått bekräftat sin bokning tar jag eller mina kollegor kontakt.

Vilken hjälp kan man förvänta sig av denna konsultation? 

  • Målet med varje konsultation är att man ska ha fått en tydlig kartläggning och plan för sin unika separationsprocess. Jag och mina kollegor hjälper till att förstå hur den unika separationen ser ut, vilka frågetecken som finns och vilken vidare hjälp man behöver inom områdena Juridik, Ekonomi och Välmående.
  • Utifrån det individuella behovet sätts man i kontakt med någon av våra rådgivare och experter, för att man ska få så skräddarsydd hjälp som möjligt anpassad efter vilka frågor man faktiskt har.
  • Vid en separation ställs livet på sin spets och det mesta i vardagen är påväg eller har förändrats i sin helhet. För oss är det därför viktigt att finnas där som en hjälpande hand hela vägen.

Här bokar du rådgivning med Cecilia eller någon av våra andra separationscoacher. Har du fler frågor som rör gratis konsultationen? Tveka inte att kontakta oss på hello@endbright.se.