Egentid med Podd

Vi är….

snart inne i december (galet!); en av årets absolut stressigaste månader. Det är mycket som ska hinnas med och ofta är förväntningarna höga. Man kanske är i en situation där man ska ansvara för julen och dessutom förväntas delta i olika sociala evenemang. Samtidigt rullar den ständigt närvarande vardagen på som vanligt.

”En omöjlig ekvation?”

Ja, det kan vi nog vara överens om. Om inte ansvaret kan delas så är sannolikheten stor både för att du ska vara helt slutkörd när julen är här. Du kommer säkert också att vara väldigt irriterad och besviken på din partner om du fått dra hela eller stora delar av lasset själv.

Vi kommer att skriva mer om just det här med decemberstressen och att under årets första månader är antalet separationer påtagligt högre än vanligt.

”Glöm inte bort dig själv”

Idag ger vi några tips på bra podcasts som du förhoppningsvis kan hämta lite energi ifrån. På väg till jobbet, när du fixar i köket men allra viktigast på din egentid. För hur mycket du än har att göra så måste du planera in lite egentid

Keeping up with Jennie och Malin

Det är en relativt ny podcast med Jennie Hammar och Malin Eklund som båda bor i Los Angeles. De pratar om livet i stort och smått och har på väldigt kort tid byggt upp en stor lyssnarskara. Man får även en liten inblick i hur det är att leva som svensk i Los Angeles. Jennie har bott där i många år medans Malin är relativt nyinflyttad med familjen som består av mannen Sigge och de tre barnen. Jennie är nyförlovad efter det att hon för ett par år sedan gick igenom en känslomässigt tuff skilsmässa. Nu lever hon ihop med Zed och de två barnen Ilse och Tage. Det här är en podcast som är både rolig och ärlig. Nytt avsnitt varje onsdag.

Wahlgren och Wistam

En riktig långkörare som funnits cirka fem år. Här får vi ta del av Pernilla Wahlgren och Sofia Wistams liv och äventyr, men även annat som hänt den senaste veckan.Det är enligt statistiken den podcast som har flest lyssnare inom den här genren. Nytt avsnitt varje söndag.

Mitt i livet

Den ofta frispråkiga Katrin Zytomierska och Malin Falk Gramer pratar med humor och men även om verkligheten i sin situation mitt i livet. Båda är separerade och har barn i både tidigare och nuvarande relationer så det är en hel fokus på barn, träning, sömn och hur de får ihop sina karriärer med familjelivet. Nytt avsnitt varje söndag.

Utvecklingssamtalet

Manne Forssberg, Ann Söderlund och Nisse Edwall diskuterar och försöker svara på lyssnarnas problem eller dilemman genom att diskutera och belysa från olika perspektiv. I den här podcasten är det alltid lyssnarna som är i fokus och i varje avsnitt tas en lyssnarfråga upp. Nytt avsnitt varje torsdag.

Mammasanningar med Vivi och Carin

Vivi och Carin pratar om livet som mammor och partners ur alla möjliga perspektiv. Allt mellan himmel till jord diskuteras som till exempel: Hur gör man om den ena i förhållandet får energi av att träffa folk och den andra behöver tystnad, vila och återhämtning till de bästa tipsen för att få barnen att sova. Varje vecka tas en ”mammasanning” upp som lyssnarna bjuds in till att ge sin syn eller tips om – väldigt uppfriskande. Nytt avsnitt varje måndag.

Säker Stil

Ebba von Sydow och Emilia de Poret ger de berättar om säsongens trender och ger dig bra tips på vad du kan ha på dig på julfesten. De delar även med sig av klockrena stylingtips, sig själva och livet i stort.   Nytt avsnitt varje torsdag.

Under Femton

Varje vecka träffar Henric Smolak en ny och intressant person inom olika branscher. Det här är ett format där du under 15 minuter kan hålla dig informerad om vad som händer och höra spännande personer berätta om sitt projekt eller sin resa för att nå framgång. Snabb och säker podd! Nytt avsnitt varje måndag.

 

Du hittar alla Podcasts i Acast.

Har vi glömt någon som du kan rekommendera? Vi tar gärna emot dina tips!