”Det är fan omöjligt!”

Den Augustnominerade serietecknaren Alma Törn gör utdrag ur sin dagbok som hon skrev i som tolvåring i samband med sina föräldrars separation. Ur dessa har hon skapat ett seriealbum som hon döpt till ”Alltid hejdå”. I detta seriealbum lyfter hon fram sina känslor och tankar från hennes föräldrars skilsmässa, känslor och tankar att hon minns att hon skämdes för. Var ska hon bo? Var ska hennes syskon bo? Hur ska jag lyckas tvinga välja? ”Det är fan omöjligt!”, menar hon. Alma lyfter även saknaden, att länga hem när det var dags att resa iväg igen, till den andre föräldern.

Detta är en bok för både barn, tonåringar och vuxna. En bok för att förstå sig på vilka tankar och känslor som kan förekomma i samband med sina föräldrars separation.

Vi har tidigare tipsat om webinaret ”Barnen genom skilsmässan” med våra barnexperter Anna och Sara, ett webinar som vi menar att vi inte nog kan tipsa om. I samband med påsk, en tradition ofta förknippad med familjen, är det inte ovanligt att det både som barn och förälder blir lite särskilt tufft vid denna typ av högtid. Många gånger kan viss stress och oro förekomma, såväl som känslor av skuld och skam, både hos barn och vuxna. Vi vill därför passa på att tipsa om det kostnadsfria webinaret ”Barnens Jul”. I detta webinar ger vår barnexpert Anna verktyg och tips för hur man lyckas möta varandras behov i det nya