Den ekonomiska julstressen

Jul som separerad är ofta inte enbart förknippad med oro för barnen, för ensamheten, för förväntningarna och för sitt ex. För många är julen också starkt förknippad med ekonomisk stress. December är en konsumtionens månad. Det är ingen myt att januari och februari är de fattigaste månaderna på året. Inte heller att dessa två månader är två vanliga månader att separera under.

Så, hur gör man om man står inför eller funderar på att separera men den ekonomiska stressen upplevs som ett hinder alltför stort för att våga eller kunna ta steget?

Vår ekonomiska expert och rådgivare Catharina Sjöstrand har nu tagit fram en ny checklista till dig som står inför ett uppbrott. Genom checklistan ”Privatekonomisk koll – Få överblick över den gemensamma ekonomin” har Catharina tagit fram en mall för dig att fylla i för att få grepp om er och senare din privatekonomi. Kanske upptäcker du att ekonomin inte är ett hinder, eller också hjälper denna mall dig att i tid ta hjälp om detta är nödvändigt för att din privatekonomi inte ska vara ett hinder för dig att separera. Du hittar denna checklista här.

Behöver du ekonomisk rådgivning? Catharina är tillgänglig nästan hela julen. Du kan boka rådgivning med Catharina om 30 eller 60 minuter här.

!
Registrera dig GRATIS för att läsa mer!
Registrera dig snabbt och enkelt för att fortsätta läsa!
Redan registrerad? Logga in