Bonusfamiljen – Den moderna familjen?

Det väntas en ny och fjärde säsong av den populära TV-serien ”Bonusfamiljen” och förra veckan gästade en av huvudkaraktärerna i serien, Erik Jerka Johansson, podcasten P4 Extra – Gästen. Han har tidigare också haft en egen TV-serie som handlar om hans strävan efter att vara ”En perfekt förälder” och är nu senast aktuell som regissör och manusförfattare till ”Alla utom vi” i vilken man får följa ett pars jakt efter familj. I P4 Extra – Gästen talar han bland annat om karaktären ”Patrik” som blivit bonuspappa med hela svenska folket och som i säsong 4 kämpar lite extra hårt med vardagspusslet. Något han själv kan känna igen som bonuspappa i en bonusfamilj, inte minst i Corona-tider.

Moa Herngren är en av huvudena bakom TV-serien ”Bonusfamiljen” och har även skrivit boken ”Fältguide för bonusfamiljen” i vilken hon lyfter vilka utmaningar som finns. Bland annat den om att gå in med en inställning om att skapa en ny kärnfamilj. I boken lyfter hon bonusfamiljens största vardagliga utmaningar och tar hjälp av experter för att hitta lösningar och verktyg att hantera dessa utmaningar. Till exempel sådant som vad man ska tänka på när man flyttar ihop, vem som betalar vad, hur man lär sig komma överens som bonusbarn och bonusförälder, samt att ”överleva” familjehögtiderna. En bok vi varmt rekommenderar dig som lever i en bonusfamilj.

Här kan du läsa mer om denna bok!

Moa driver även ”Bonusfamiljen – podden” tillsammans med samtalsterapeuten och manusförfattaren Clara Herngren och psykologen och komikern Per Naroskin. I denna podcast lyfts och svaras på frågor om sådant som vad man ska tänka på när två familjekulturer krockar, hur man hanterar svartsjuka ex-partners och mycket mer.

Lyssna och läs mer om denna podcast här!

I den nya relationen och familjekonstellationen ska nya ramar och grunder befästas samt behov i omställningen bemötas och hanteras. Så även ex-partners och med-föräldrar. Ofta finns det också en rädsla för att misslyckas – ”Nu får det för allt i världen inte gått snett igen! Vad skulle det innebära för barnen? Vilket fiasko!”. Många av er tar tidigt hjälp i era nya relationer efter er separation, framför allt när barn är iblandade.

Kommande dagar kommer vi lyfta olika situationer som vi möter på Endbright. Vi kommer ta upp några vanligt förekommande fall inför, under och efter en separation och utifrån dessa vägleda och ge rekommendationer. Vi hoppas att detta både kan vara till hjälp i att förstå att du inte är ensam, likväl som att det finns mycket hjälp att få och tillgå, inte minst här på Endbright.

Och glöm inte… Vi finns med dig hela påsken oavsett om du står inför en separation, är i separationen just nu eller har separerat och nu står inför nya utmaningar med nya relationer och familjekonstellationer! Separationsakuten håller öppet från långfredagen till annandagen mellan 11.00-15.00. Du når oss på 040 – 44 66 22. Här kan du läsa mer.