Boendet – En dealbreaker

Ofta när man vill separera eller skall skiljas så blir frågan om boende ofta en av de större frågorna. Stor frustration finns hos många när man måste möta frågan om vem som flyttar, hur och när. Inte sällan tvingas den ena i relationen göra stora avkall, eftersom man inte har råd med två boenden av samma karaktär eller ens boende i samma område, kommun eller till och med i samma stad. 

I alltför många fall blir frågan om boende den som gör att många skilsmässor eller separationer förhalas, förvärras eller blir nästintill omöjliga att driva igenom. Frustrationen blir enorm. Man hindras helt enkelt av boendefrågan så pass att man inte kan gå vidare med ett stort livsval, vilket en skilsmässa eller separation är. 

Där finns många exempel idag, inte minst i storstäder, där frågan om boende är svår i både tillgång och sett till höga kostnader. Har man dessutom barn, skapas svåra situationer där barn och vuxna slussas fram och tillbaka mellan stora avstånd. Det är inte svårt att räkna ut hur tufft detta är för alla inblandade. Stressen, känslan av att inte räcka till och stora påfrestningar på det ”vanliga” livet utöver administration av relationer, barn och familj. 

Jag har under mitt arbete med Endbright hört många olyckliga historier och exempel på detta. Alltifrån par som tvingas bo kvar i samma lägenhet, som ”inneboende” till varandra, till långdragna juridiska tvister om vårdnad enkom bottnat i att den ena föräldern, i brist på finansiella möjligheter, endast kunna finna boende väldigt långt bort.

Chansen för att kunna komma vidare och skapa en ny social tillvaro under sådana former blir minimal. 

Endbright teamar i sin tjänst upp sig med olika aktörer inom boende. Allt från aktörer för korttidsboende till hjälp i att sälja, köpa eller hyra nytt. Man kommer också ha tillgång till in-house mäklarhjälp där man kan få svar på sina frågor.