Barnens bästa?

Denna veckan har vi haft fokus på barn. Man kan inte ha för mycket fokus här, det ser vi väldigt tydligt bland det engagemang, frågor och önskemål som ni ger uttryck för.

”Barnens bästa” är den eviga käpphästen och något som genomsyrar det mesta när man har barn och delar på sig. Men hur lätt är det egentligen att, verkligen, se till barnens bästa? Hur objektiva klarar vi föräldrar av att vara?

Denna frågan lyftes och kom fram mycket väl i det webinar vi hade med Anna & Sara i veckan. Igen, stort engagemang och många svar som kom fram under den dryga timme som vi satt och samtalade. Anna och Sara är oerhört professionella och sakliga och jag gläder mig så att de är en del av Endbright. Visste du att ca. 65 000 barn årligen exponeras för skilsmässa eller separation!? Så…fattas bara att man lyssnar till professionen här. Det finns, i min mening, alltför lite som lyfter och hjälper barn genom separation eller uppbrott och det hoppas jag att Endbright skall kunna ändra på.

Vi kommer fortsätta ha barn i fokus, alltifrån att lyfta hjältar som WakeMeUp, tala om barns mående och anpassning mellan boenden eller lära oss mer om barns sovvanor (Här är en som kan detta!). Som vanligt, skriv till oss om där är något speciellt du vill att vi skall lyfta.

Alla separationer ser olika ut, men oftast är där några gemensamma nämnare som genomsyrar allas situation. Juridiken är en sådan. Stort som smått, enkelt eller bökigt, så är där, för det mesta, mellanhavanden som måste lösas rent juridiskt. Under veckan som kommer möter jag Helena från Verahill som också är med i Team Endbright nu. Rutinerat kommer Helena vandra oss igenom olika förfaranden och bena ut hur viss formalia egentligen fungerar. Vad behöver man tänka på, vad fixar man själv och när kan det vara bra att ta hjälp…?

Fin söndag på dig,

Charlotte