Avstånd och Ansvar…

Vi har denna vecka lyft några av de våldsformer som kan förekomma i nära relation. Bland annat psykisk misshandel och ekonomiskt våld, våldsformer som vi i samtal förstår att allt för många av er drabbas av. Med hjälp av våra rådgivare och experter har vi listat den hjälp som finns att få samt delat med oss av råd att ta till sig av som drabbad eller som anhörig till någon som utsätts.

Vi kommer längre fram till att ta upp även andra former av våld som kan förekomma i den nära relationen. Men till dess vill vi vara särskilt tydliga med att vi på Endbright tar fullständigt avstånd från våld i nära relation. Vi tar också ansvar för att du ska kunna söka stöd hos oss och finna mod att söka hjälp.

Vi tar också ansvar för att hantera våld i nära relation som den brottsliga handling som denna är och har som plikt att anmäla till socialtjänst och polis i de fall vi finner detta vara nödvändigt. Det är också vårt ansvar att slussa dig som utsätts till det specialiserade stöd och hjälp som finns att tillgå.

Kommande dagar kommer vi istället till att fokusera på att skänka dig styrka och kärlek. På söndag är det alla hjärtans dag. En dag som inte nödvändigtvis behöver handla om tvåsamheten och kärleken som par, för det finns ju så många andra kärlekar i livet. Detta skriver vår grundare Charlotte Ljung mer om imorgon.

Glöm inte att vi på Endbright finns med dig, i nöd och lust, i vått och torrt!